Sådan får du Windows Media Player til at spille .Asx-filer

Elementer, du har brug for

  • Windows-pc med internetadgang

  • Windows Media Player-software

  • ASX-fil

ASX-filformatet er et format designet til og hovedsageligt brugt af Microsoft Windows Media Player. ASX-filer peger Windows Media Player til en anden placering, fil eller serie af filer, såsom en internetafspilningsliste eller radiostation. Hvis en ASX-fil ikke åbner korrekt i Windows Media Player, er der ingen grund til at bekymre sig. Der er et par nemme rettelser for at få din Windows Media Player til at spille ASX-filer problemfrit.

Åbn ASX-filen i Windows Media Player. Hvis et andet program er blevet udpeget som standardafspiller til ASX-filer, skal du blot downloade den ASX, du vil afspille, og højreklikke på filen i Windows Stifinder. Flyt din musemarkør over "Åbn med ..." og vælg Windows Media Player. Hvis ASX og din Windows Media Player er i funktionsdygtig tilstand, skal der ikke foretages yderligere handlinger.

Geninstaller Windows Media-codecs. Hvis du regelmæssigt har problemer med ASX-filer, skal din Windows Media Player muligvis have sine codecs opdateret eller geninstalleret. Codecs er de filer, der fortæller Windows Media Player, hvordan visse filer skal håndteres, og hvis ASX-filer ikke afspilles korrekt, skal du muligvis geninstallere codec. Se afsnittet Ressourcer i denne artikel for et link til et sæt codecs, inklusive ASX-codec, som du kan downloade og installere.

Åbn ASX-filen i Notesblok. Hvis Windows Media Player gentagne gange har problemer med at afspille især en ASX, kan filen muligvis være forkert formateret. Da ASX-filer er containere, der peger på en ekstern placering, kan du udtrække oplysningerne fra selve filen. Højreklik på filen, vælg "Åbn med ..." og derefter "Vælg program". Naviger til Notesblok, og dobbeltklik på programmet for at åbne filen. En lang tekststrøm indeholder en internet-URL i anførselstegn. Kopier denne URL og åbn den i Windows Media Player ved at vælge "Åbn URL" i menuen "File", og derefter indsætte URL'en i afspilleren. Hvis ASX's indhold stadig er tilgængeligt på Internettet, åbner Windows Media Player dem.

Tips

Efter geninstallation af dine Windows Media Player-codecs vil du muligvis også geninstallere DirectX for at sikre, at Windows Media Player fungerer korrekt i Windows. Et link til DirectX-startsiden kan findes i afsnittet Ressourcer.