Sådan identificeres integrerede kredsløbschips

Forsøg på at identificere et integreret kredsløb (IC) kan være forvirrende, da der ikke er noget standardiseret nummereringssystem. Producenter bruger deres egne datablade og identifikationsnumre. Det kan være svært at finde en krydshenvisning til en lignende del fra en anden producent. Der er dog tre metoder til at finde disse oplysninger: datablade, elektroniske detailhandlere og udstyrsproducentens skemaer og deleliste.

Trin 1

Identificer først producenten. Undertiden er firmanavnet trykt på IC, men andre kan være uklare symboler. Brug et referencedokument i et elektronisk forhandlerkatalog eller en online kilde. Se altid på IC-identifikatorerne under forstørrelse, fordi udskriften ofte er meget lille, og nogle numre kan være vanskelige at læse. Der er normalt tre trykte linjer på hver IC: producentens leverandørkode, delnummeret og en datokode, selvom de muligvis ikke er i den rækkefølge.

Trin 2

Slå datablad i producentens trykte katalog. Dette kan være mest gavnligt, når du prøver at identificere en forældet del. Producenter udskriver kataloger, der beskriver hele deres produktlinje, ofte opdelt i "familier" af relaterede dele. Dataarkene indeholder alle tekniske specifikationer for hver del samt en tegning af dens omrids, og hvordan den skal konfigureres i et printkort.

Trin 3

Slå et varenummer op i et elektronisk forhandlerkatalog. Nogle datablade er tilgængelige, men ikke alle. Prøv kun at søge med et afsnit af varenummeret. For eksempel, i stedet for at søge med "74ACT32SCX", prøv "74ACT32" eller "ACT32" for at se et bredere udvalg af dele, hvoraf nogle kan udskiftes med det fulde artikelnummer.

Brug de tekniske specifikationer for et stykke udstyr til at finde varenumre og suppleanter. Nogle skematiske diagrammer viser delnumre. Producenter kan have en deleliste inkluderet i skemaet, og i nogle få tilfælde vil listen omfatte alternative delnumre. 74ACT32SCX viser for eksempel CD74ACT32M og SN74ACT32DR som direkte udskiftninger i producentens reparationsmanual.