Hvordan man laver en bold i Flash

Enkel bevægelse og rotation af et objekt er en af ​​hjørnestenene i alle former for animation, og Flash er ingen undtagelse. I modsætning til håndtegnet animation tillader Flash imidlertid både præcisionen med numerisk transformation og den lette nemme indstilling af positionen for hver overgangsramme mellem et objekts oprindelse og destination automatisk. En opgave som at få en kugle til at rulle fra et sted til et andet bliver derfor en ekstremt enkel sag.

Vælg dit kugleobjekt i filmens arbejdsområde ved at tredobbeltklikke på det, så du får hele grafikken og ikke kun et stykke af den. Tryk på F8 for at konvertere det til et symbol. Sørg for, at det er et filmklip.

Placer dit nyoprettede symbol, hvor du vil have det til at starte rullen.

Flyt musen op til vinduet lag og nøglerammer øverst på skærmen. Højreklik på en senere ramme i det aktive lag, og vælg "Indsæt nøgleramme". Den nye nøgleramme bliver den aktive ramme.

Placer bolden, hvor du vil have den til at afslutte dens rulle.

Højreklik på en af ​​rammerne i det aktive lag, og vælg "Opret bevægelsestween". Bolden bevæger sig nu fra sin startposition til sin slutposition over en tidsperiode med hvor mange rammer der er foran, du placerede den nye nøgleramme i trin 3. Rediger hastigheden, hvis du mener, at den bevæger sig for hurtigt eller for langsomt ved at klikke og trække i nøglerammen til venstre eller højre.

Klik på rullemenuen "Roter" i vinduet med egenskaber nederst på skærmen. Vælg "CW" med uret eller "CCW" mod uret, afhængigt af hvilken måde du vil have det til at rotere. Til højre for menuen skal du indtaste et tal for hvor mange komplette rotationer, du vil have det i løbet af rullen.

Gem og test filmen for at forfine hastigheden og antallet af rotationer af bolden i animationen.