Sådan laver du en rap beat på Garageband

Ved hjælp af Apples GarageBand-software kan du oprette dine egne brugerdefinerede rap-beats ved at blande og looping af indspillede lydeksempler. Du har ikke brug for nogen formel musikuddannelse eller ingeniørvidenskab for at komme i gang. Du har bare brug for en grundlæggende idé om den type beat, du vil sammensætte, og motivationen til at give din beat liv.

Trin 1

Opret et nyt GarageBand-projekt. Klik på ikonet GarageBand for at åbne filen, vælg "File" i menulinjen og vælg "New" i rullemenuen.

Trin 2

Vælg et tempo for din sang. I vinduet "Nyt projekt", der vises, skal du indtaste et tempo mellem 40 slag pr. Minut (bpm) og 240 bpm. Dette afhænger af, om du vil have en hurtig eller langsom sang. For en langsommere sang, prøv et tempo mellem 80 og 110 bpm. For en hurtig sang, prøv et tempo mellem 140 og 170 bpm.

Trin 3

Opret et lydspor. For at gøre det skal du klikke på knappen "+" i nederste venstre hjørne af GarageBand-vinduet. Skærmen beder dig om at vælge den type spor, du ønsker, så vælg "Real Instrument Track" blandt de angivne muligheder.

Trin 4

Klik på knappen "Loop Browser" for at få adgang til dine lydsløjfer. Det ligner et blåt øje og vises direkte til højre for knappen "+". Når du har klikket på knappen, vil du se muligheder for forskellige typer sløjfer i den nederste del af dit vindue.

Trin 5

Indtast ordene "hip hop" i søgefeltet lige under loopbrowseren. Du vil derefter se en liste over alle tilgængelige hip-hop trommesløjfer og basløkker, der er tilgængelige i dit loopbibliotek.

Trin 6

Klik på hver sløjfe én gang for at høre det, og beslut hvilke sløjfer du vil bruge til din rytme.

Trin 7

Klik på en af ​​dine ønskede sløjfer, og træk den til starten af ​​dit lydspor ved hjælp af musen.

Trin 8

Gentag din løkke så mange gange som nødvendigt. Hold musen over højre kant af løkkeområdet i sporet, indtil en cirkulær pil vises. Klik derefter på musen, og træk din lydregion til højre. Bliv ved med at flytte den langs tidslinjen, indtil du vil have, at sløjfen skal stoppe.

Trin 9

Opret et nyt lydspor, og tilføj en anden sløjfe direkte under din originale sløjfe. Dine lydoptagelser overlapper hinanden for et rigere tilpasset beat. For eksempel kan du bruge en trommesløjfe til dit første spor og en basløkke til dit andet spor, hvilket giver dig en fuld tromme- og basslag, som du kan bruge til din rap.

Lag yderligere spor efter behov. Tilføjelse af for mange lag skaber en sonisk crowding-effekt, men tilføjelse af to eller tre kan tilføje kompleksitet og dybde til din rytme. Udforsk ikke kun hip-hop-sløjferne, men også de andre sløjfer, der er tilgængelige i browseren.