Sådan måles hørbar Hz

Lyd er en mekanisk vibration, der bæres gennem et væske, gas eller fast medium, gennem hvilket energi bevæger sig væk fra kilden i bølger. Antallet af bølger pr. Sekund kaldes frekvensen og måles i hertz eller Hz. Menneskelige ører kan registrere frekvenser mellem 20 Hz og 20.000 Hz. Trykvariationer med frekvenser, der er lavere end 20 Hz kaldes infralyd, og frekvenser højere end 20.000 Hz, skrevet som 20 kHz, kaldes ultralyd.

Trin 1

Vælg din mikrofon. Du skal bruge en meget følsom mikrofon, der er valgt ud fra den lyd, du har til hensigt at måle. For lave lydniveauer skal du bruge en mikrofon med høj følsomhed. Ved høje niveauer anvendes mikrofoner med lav følsomhed. Baseret på den type akustiske felt, du vil måle, kan du vælge enten en fri eller en diffus mikrofon. En diffus feltmikrofon bruges til måling af omgivende lydniveauer såsom bytrafik. Gratis feltmikrofoner måler en bestemt lyd, der udsendes fra en kilde, f.eks. Et stereoanlæg. Mikrofonens størrelse bestemmes af lydfrekvensen. En lille mikrofon er ønskelig til en lang række frekvenser, men de er ofte mindre følsomme og derfor mindre pålidelige end en større mikrofon.

Trin 2

Vælg en lydniveaumåler. Der er fire typer lydniveaumålere, der adskiller sig efter præcision. Type 0 og type 1 skal bruges til en laboratorieindstilling, hvor det akustiske miljø styres, og der mangler omgivende lyd. Type 2 lydniveaumåler er bedst til måling af generelle frekvenser i ikke-laboratoriemiljøer. Type 3 lydniveaumåler bruges bedst til måling af feltlyd.

Trin 3

Opsæt mikrofon og lydniveaumåler. Sæt din mikrofonkabel i din lydniveaumåler. Ret mikrofonen direkte mod lydkilden. Hvis du prøver at måle et frit felt, kan du placere trusse til kvinder for mikrofonen for at blokere omgivende støj. Hvis du måler et diffust støjfelt, skal du muligvis have et vindskærm placeret omkring mikrofonen, så lydniveauerne ikke påvirkes.

Tænd din lydniveaumåler. Måleren måler mængden af ​​frekvenser pr. Sekund og viser resultaterne på skærmen. Dette er antallet af hørbar lyd.