Sådan monteres en ISO-fil som et drev på Windows 2003

Windows Server 2003-administratorer har ofte brug for at implementere software eller operativsystemer til flere forskellige computere på et netværk. I stedet for langsomt at distribuere en fysisk kopi af en softwaredisk, kan du oprette et virtuelt drev, som alle på netværket kan få adgang til og bruge til at installere programmer eller downloade filer. Virtuelle drev fungerer med diskbilledfiler såsom ISO'er og fungerer som et helt digitalt diskdrev, der ikke kræver yderligere harddisk eller fysiske diske. Installation af en ISO i Windows Server 2003 kræver download og installation af virtuelt drevsoftware på systemet.

Trin 1

Find og download et virtuelt drevprogram. Software, der fungerer med Windows Server 2003, inkluderer proprietær software som Alkohol 120% og PowerISO og gratis muligheder inklusive ImgBurn og Daemon-Tools Lite.

Trin 2

Installer softwaren på serverens harddisk ved hjælp af den downloadede fil, og åbn den.

Trin 3

Vælg indstillingen "Mount" fra softwaremenuen, og gennemse den ISO-fil, du vil bruge. Hvis du har en fysisk CD eller DVD i stedet for en ISO-fil, kan de fleste virtuelle drevprogrammer også oprette ISO'er fra en fysisk disk. En monteret ISO vil opføre sig som den fysiske disk i et andet drev.

Trin 4

Åbn "Denne computer" fra Start-menuen, og rul ned til afsnittet "Enheder med flytbar lagerplads".

Højreklik på det nye virtuelle drev, og vælg "Deling og sikkerhed." Marker delingsfeltet for at give netværksbrugere adgang til drevet.