Sådan genopbygges en harddisk

Efter at have haft en computer i et par år kan din harddisk blive lige så personlig som en dagbog. Over tid samler du utallige filer, fra billeder til dokumenter til adgangskoder og andre personlige oplysninger, der i det væsentlige er uerstattelige. Hvis det værste skulle ske, og din harddisk skulle svigte, behøver det ikke være verdens ende. Uanset om det gennemgår fysisk skade eller simpelthen bliver korrupt, er der et par ting, du kan prøve at gøre, mens du genopbygger en harddisk.

Trin 1

Få en fungerende harddisk. Hvis din harddisk er stoppet med at fungere på grund af en eller anden form for fysisk skade, skal du få en harddisk af samme model, som fungerer. Alt, der er brudt, fra skrive- / læsehovedet til mekanismer eller motorer, kan udskiftes med de samme dele fra det nye drev.

Trin 2

Udfør konsistenskontrol. Hvis din harddisk er blevet ødelagt og mistede data, er en måde at genopbygge harddisken på at udføre konsistenskontrol. Drevet udfører en test på sig selv for at se, om alt fungerer korrekt. Når det ikke er tilfældet, udskriver det en liste over alle fejl, den har fundet. Du kan se nøjagtigt, hvad der er galt, og du kan derefter tage skridt til at løse problemerne.

Udfør dataskæring. Dataskæring er processen med at gå gennem en harddisk og ikke kun se på filer, der lagres, men filer på drevet, der ikke har nogen "allokeringsoplysninger". En fil uden tildelingsoplysninger kan ikke tilgås på traditionelle måder. Hvis din harddisk går dårligt og er begyndt tilfældigt at slette vigtige filer, er der en god chance for, at dine data langsomt bliver skjult i disse filer.