Sådan overføres lydbøger til en MP3-afspiller

Lydbøger er en bekvem måde at tage en god historie eller faglitteratur på, mens man laver et antal daglige aktiviteter såsom kørsel, jogging eller rengøring af huset. Overførsel af din lydbog til en MP3-afspiller forbedrer oplevelsen meget, da de fleste MP3-afspillere er små, bærbare og har fremragende batterilevetid til at vare gennem en lang historie. Med et par enkle punkter i tankerne kan du hurtigt og nemt overføre dine yndlingslydbøger til din MP3-afspiller.

Trin 1

Overfør din lydbog til din computer, hvis du har købt bogen i cd-format. For at gøre dette skal du bruge software, der kan rippe din cd til din computers harddisk (hvis du downloadede din lydbog fra et websted, skal du springe til trin 2). En liste over cd-rippesoftware fra CNET er leveret i afsnittet Ressourcer.

Trin 2

Find ud af, hvilke lydfilformater din MP3-afspiller understøtter. Kontroller filtypen for din rippede eller downloadede lydbog på din personlige computer ved at højreklikke på filerne og vælge den indstilling, der viser filegenskaberne. MPEG-3 (.mp3) -formatet fungerer med de fleste MP3-afspillermodeller; dog kan nogle modeller kræve formater som MPEG-4. Hvis filformatet til din lydbog ikke understøttes af din MP3-afspiller, skal du bruge et filkonverteringsprogram til at rette dette (se Ressourcer for et nyttigt link).

Trin 3

Tilslut din MP3-afspiller til en USB-port på din computer. Du skal bruge det USB-kabel, der fulgte med din MP3-afspiller, da vedhæftede filer til de forskellige enheder varierer. Din computer genkender nu MP3-afspilleren som en bærbar lagerenhed og viser afspilleren på dit hovedmappe på harddisken.

Trin 4

Tjek din MP3-afspillers tilgængelige hukommelse ved at højreklikke på enhedens ikon og vælge egenskabsmuligheden. Gør det samme med dine lydbogsfiler, og sørg for, at du har nok ledig plads på din MP3-afspiller til lydbogen, da disse grupper af filer har tendens til at være ret store (ofte mere end 1 gigabyte).

Trin 5

Kopier og indsæt dine lydbogsfiler i det valgte bibliotek på din MP3-afspiller. For eksempel er mange MP3-afspillere udstyret med en "Audio Book" eller lignende mappe i enhedens hovedmappe. Placering af dine filer her hjælper dig med at holde din MP3-afspiller organiseret og forhindre lydbogspor i at blandes med musikafspilningslister. Det kan tage flere minutter at overføre lydbogen til din MP3-afspiller afhængigt af filernes størrelse.

Fjern din MP3-afspillerenhed fra din computer, og tag USB-kablet ud, når filoverførselsprocessen er afsluttet. Din lydbog vil nu være tilgængelig på din MP3-afspiller i den mappe, som den blev overført til, som regel findes under et ikon med samme navn på afspillerens display. Tilslut dine hovedtelefoner, og nyd det!