Sådan fjernes et ekko i Audacity

Uønsket ekko og rumklang på lydoptagelser opstår, når lyd reflekteres fra vægge, gulve og lofter med tilstrækkelig styrke til at blive samlet op af mikrofonen. Det er umuligt at fjerne disse effekter fra en optagelse fuldstændigt, men freeware audio editor Audacity har nogle værktøjer, der kan hjælpe dig med at reducere virkningerne af disse lydrefleksioner, den mest effektive er normalt en støjport, som giver dig mulighed for at styre ekko, rumklang og anden støj mellem segmenter af vigtig lyd.

Download og installer plug-in'en til støjport via Audacity-webstedet, hvis du ikke ser "Noise Gate" angivet under "Effekt" på værktøjslinjen. Du skal muligvis genstarte Audacity efter installation af plugin'et, før det vises i menuen.

Åbn lydfilen med det ekko, du ønsker at reducere i Audacity. Klik på "Effekt" på værktøjslinjen, og vælg "Støjport" fra listen. Støjportvinduet er en offline-effekt, hvilket betyder, at det behandler din lyd, før du afspiller den for at høre effekten.

Indstil kontrollerne til støjporten for at fjerne ekko og andet uønsket støjindhold. Start med "Niveaureduktion" ved -100, "Porttærskel" ved 30 og "Attack / Decay" ved 75. Niveaureduktion fortæller porten, hvor meget uønsket lyd skal reduceres. Portgrænsen indstiller det lydstyrkeniveau, hvor porten begynder at reducere lyde, og indstillingen for angreb og henfald påvirker, hvor hurtigt portprocessen starter og stopper. Klik på "OK" for at starte processen.

Afspil resultatet af støjportprocessen. Evaluer effekten af ​​disse indstillinger. Hvis der ikke er nogen ændring i ekkoet, skal du øge tærskelindstillingen, indtil det ekko, der opstår, efter at vigtig lyd er reduceret tilstrækkeligt. Reducer tærskelindstillingen, hvis støjporten afbryder vigtig lyd. Denne proces kan tage flere forsøg. Klik på "Rediger" fra værktøjslinjen, og derefter "Fortryd" for at gendanne din lyd til sin oprindelige tilstand mellem forsøg.

Juster indstillingerne for niveaureduktion og angreb / ​​henfald for at gøre støjporteffekten mere naturlig, efter at du har fundet et effektivt tærskelniveau. Stigende niveaureduktion tilføjer noget ekko, men du kan styre hvilket niveau. At øge angrebet og henfaldstiden udjævner, hvordan gate-effekten begynder og slutter. Langsommere indstillinger gør effekten mindre synlig.

Tips

Du kan muligvis bruge en equalizer til at "tune" et resonanseko ud af en optagelse, men dette er ikke en teknik, der gælder i alle tilfælde.

Advarsler

Arbejd med kopier af din originale fil for at forhindre tab af data, hvis du ved et uheld overprocesserer din lyd.