Sådan udskiftes Boombox stereohøjttalere

En ældre boombox kan være en værdsat vintage skat. Hvis noget går i stykker, kan det være et ægte hjertesorg for ejeren. Nogle problemer kan løses med en lille indsats, og udskiftning af højttalere er et af disse problemer. Ældre højttalere kan slides gennem overforbrug eller tør rådne, så dette er ikke et ualmindeligt problem. Ingen specialiserede elektroniske reparationsevner er nødvendige, men du skal investere lidt tid og kræfter i dit projekt.

Trin 1

Sluk for boomboxen, og tag den derefter ud af en hvilken som helst elektrisk kilde, eller tag batterierne ud. Et eller begge disse trin kan være påkrævet. Placer bomkassen på en robust arbejdsflade, som f.eks. En arbejdsbænk eller et bord.

Trin 2

Undersøg bagpanelet for eventuelle skruer (normalt lille Phillips-hoved) og fjern dem. Der er så mange designs til boomboxes, at der ikke er en enkelt metode, du kan bruge til at åbne den - betragt dette og efterfølgende trin som vejledninger. Bemærk, hvor skruerne kom fra, og hold dem adskilt for at lette montering.

Trin 3

Kig rundt i bomkassens omkreds efter eventuelle yderligere skruer eller fastgørelseselementer. Fjern dem, når du finder dem.

Trin 4

Find leddet, hvor de forreste og bageste dele af bomkassens sag sammenføjes. Den typiske bomkasse er konstrueret således, at front og bag adskilles for at give adgang til indersiden. Træk i leddet, eller bøj leddet åbent forsigtigt med en tynd fladskruetrækker. Vær forsigtig i dette trin, og hvis sagen ser ud til at sidde fast, skal du kigge efter skruer eller andre fastgørelseselementer, du måske har savnet. Når du har fjernet bagsiden af ​​sagen, skal du fortsætte til næste trin.

Trin 5

Fjern eventuelle skruer, der holder højttalerne på plads, og træk højttaleren ud af bagsiden af ​​kabinettet. Hvis det er muligt, skal du frakoble ledningsstik, der er fastgjort til højttaleren. Hvis højttalerkablerne er loddet til højttaleren (hvilket er langt mere almindeligt), skal du klippe dem så tæt som muligt på højttaleren som muligt med wire cutters. Bemærk hvilke ledninger der er forbundet til de forskellige terminaler (plus og minus) på højttalerne.

Trin 6

Mål størrelsen på højttaleren. Mål bredden over keglen og afstanden mellem skruehullerne i rammen. Vær også opmærksom på alle specifikationer, der er trykt på højttalerne, som f.eks. Power ratings og impedans. Det kan være svært at finde udskiftningshøjttalere til en boombox. Parts-express.com, der er anført i ressourcerne, er en god kilde til udskiftning af højttalere og andre dele.

Trin 7

Lod højttalerkablerne til de nye højttalerterminaler. Anbring ledningen på terminalen, og hold derefter loddejernet til krydset, indtil det er varmt. Rør loddet mod samlingen og lad det smeltede lodde strømme ind. Fjern loddejernet, og gentag med de andre forbindelser.

Test højttalerne ved at tænde boombox igen. Hvis højttalerne fungerer korrekt, skal du skrue dem på plads i bomkassen og samle kabinettet igen.