Sådan rapporteres en spiller på PS3-netværket

PlayStation Network, eller PSN, er en gratis online ressource for ejere af Sony PlayStation 3-spilkonsollen. Tilslutning til PSN giver gamere mulighed for at spille multiplayer-mode-aktiverede spil med andre mennesker fra hele verden, og brugere kan også deltage i PlayStation Home, som er et gratis interaktivt socialt netværksmiljø, der hostes på PSN. Spillere kommunikerer med hinanden via tekst eller stemmechat, mens de spiller spil eller socialiserer sig på PlayStation Home. Spillere rapporterer andre brugere, der bruger voldeligt sprog eller på anden måde ikke følger PSN's adfærdskodeks.

Log ind på din konto på PSN-webstedet.

Gå til PlayStation-klageformularen.

Indtast dit PSN-login-id i det øverste felt, og indtast dit online-id i det andet felt. I det sidste felt skal du indtaste online-id'et for den bruger, du vil indgive en klage over.

Klik på knappen "Næste" for at åbne det næste skærmbillede.

Klik på en af ​​de fire knapper, som klagen er mest relateret til. En "kommunikation" -klage er uanstændigt eller krænkende sprog, "Profil" er for et stødende online-id eller brugerprofil, "Snyd" er for snyd i spillet, og "Kriminel aktivitet" er for brugere, der forsøger at snyde dig gennem tekst eller stemmechat.

Klik på knappen "Send" for at udfylde klageformularen og sende den til PSNs kundeservice.