Sådan nulstilles CMOS på en Toshiba-satellit

Elementer, du har brug for

  • Stjerneskruetrækker

  • Flad skruetrækker

Hver Toshiba Satellite bærbar computer leveres med en CMOS-chip indbygget i bundkortet. Dette er en batteridrevet chip, der gemmer nogle af din computers mest basale og mest vigtige data. Dette inkluderer din computers tids- og datoindstillinger og din computers BIOS-adgangskode. Der er en række gode grunde til at nulstille din satellits CMOS. Uanset årsagen skal du fjerne og udskifte CMOS-batteriet for at gøre det. Da CMOS-batteriet er direkte forbundet til bundkortet, indebærer dette adskillelse af din bærbare computer.

Luk din bærbare computer ved hjælp af dit nuværende operativsystem. Luk LCD-skærmen, frakobl alle kabler og enheder, og placer den bærbare computer med forsiden nedad. Placer den, så forkanten vender fremad. Find og fjern batteriet fra toppen af ​​den bærbare computers bundkabinet.

Fjern hukommelsen, harddisken og modemdækslerne fra bunden af ​​den bærbare computer. Hvert dæksel er fastgjort til den bærbare computer med en eller to stjerneskruer. Placeringen af ​​hvert hardwareafdeling varierer mellem Toshiba Satellite-modeller. Fjern de resterende stjerneskruer fra den bærbare computers bundkabinet. Fjern ikke hardware fra rumene. Det er ikke nødvendigt for at nulstille CMOS-batteriet.

Placer den bærbare computer med forsiden opad, og åbn LCD-skærmen hele vejen. Indsæt en lille flad skruetrækker i den tynde plaststrimmel, der er placeret over tastaturet. Lirk stripen fra den bærbare computer. Fjern de stjerneskruer, der er afsløret af denne plastikstrimmel. Tag fat i tastaturet, læg det med forsiden ned over håndfladestøtten, og frakobl derefter tastaturets båndkabel fra bundkortet. Fjern tastaturet fra den bærbare computer.

Frakobl touchpad-kablet lige over touchpad-enheden på bundkortet. Fjern eventuelle stjerneskruer, der fastgør det øverste hus på plads. Fjern forsigtigt den øverste kasse fra den bærbare computers base. Dette vil afsløre bundkortet.

Find CMOS-møntcellebatteriet på bundkortet. Placeringen af ​​batteriet varierer fra bærbar til bærbar computer. Det vil enten være fastgjort til bundkortet inde i et lille batterirum, eller det vil være forbundet til bundkortet med to sorte batterikabler. Fjern eller frakobl batteriet efter behov, og tilslut eller udskift batteriet for at nulstille CMOS.

Saml den bærbare computer igen i omvendt rækkefølge af, hvordan du adskilt den.