Sådan gendannes en computer og slippe af med en virus

En computervirus er en malware, der kommer ind i dit system via Internettet uden din viden. Computervirus er af forskellige typer og udgør forskellige trusselniveauer. Afhængigt af typen kan de ændre dine computerindstillinger og nogle gange endda skade din harddisk og forårsage datatab. Der er hundredvis af antivirusprogrammer, der kan fjerne computermalware. Men hvis du ikke ønsker at downloade ekstern software og ønsker at fjerne vira manuelt, kan du vælge at gendanne din computer til en tidligere dato, før dine systemfiler og registre ikke blev inficeret.

Windows XP-brugere (eller lavere)

Trin 1

Klik på Start-knappen, og vælg "Alle programmer". Klik på "Tilbehør" og peg markøren til "Systemværktøjer." Vælg "Systemgendannelse."

Trin 2

Klik på "Gendan min computer til et tidligere tidspunkt." Hit "Næste".

Trin 3

Klik på et gendannelsespunkt ved at se på datoen. Vælg en dato inden den dag, din computer blev inficeret med en virus. Hit "Næste".

Klik på "OK". Tryk på "Næste", når du ser "Bekræft valg af gendannelsespunkt." Dette genstarter din computer og gendanner dens indstillinger til dem på den valgte dato.

Windows Vista-brugere (eller derover)

Trin 1

Klik på Start-menuen, og vælg "Alle programmer". Klik på "Tilbehør" og peg markøren på "Systemværktøjer". Vælg "Systemgendannelse."

Trin 2

Klik på "Næste", når guiden til systemgendannelse starter.

Trin 3

Enkeltklik for at vælge et gendannelsespunkt ved at se på datoen. Vælg en dato inden den dag, din computer blev inficeret med en virus. Hit "Næste".

Klik på "Ja" for at bekræfte. Din computer genstarter til det valgte gendannelsespunkt.