Sådan oprettes en WiFi-router

Elementer, du har brug for

  • Stationær computer eller bærbar computer

  • Internetudbyder (kabel eller DSL)

  • High-speed modem

  • To Ethernet-kabler

En Wi-Fi-router, også kaldet en trådløs router, er en netværksenhed, der fungerer som en gateway, der forbinder din computer og dit højhastighedsmodem. En Wi-Fi-router fungerer også som et trådløst adgangspunkt, så dine trådløse enheder, såsom en bærbar computer, kan kommunikere med den og oprette forbindelse trådløst til dit netværk. For at kunne bruge din W-iFi-router skal du forbinde din computer, modem og router ved hjælp af Ethernet-kabler. Du skal også konfigurere routerens indstillinger.

Frakobl dit højhastighedsmodems strømkabel. Tilslut dit højhastighedsmodem til Wi-Fi-routeren ved hjælp af et Ethernet-kabel. Frakobl også Ethernet-kablet, der forbandt modemmet til din computer. Indsæt Ethernet-kablet, der var forbundet til dit modem, i "Internet" (eller "Modem") -porten på bagsiden af ​​din router. Denne port er normalt ved siden af ​​Wi-Fi-routerens strømport og er kendetegnet ved en farve eller etiket.

Sluk for din computer. Brug et andet Ethernet-kabel til at forbinde din Wi-Fi-router til din computer; Ethernet-stikket er på bagsiden af ​​din computer. Sæt den anden ende af Ethernet-kablet i en af ​​de nummererede LAN-porte på bagsiden af ​​din Wi-Fi-router. Det betyder ikke noget, hvilken LAN-port du bruger.

Tænd for højhastighedsmodemet, routeren og computeren i den rækkefølge. Tilslut først strømkablet til dit højhastighedsmodem, og tænd det. Vent mindst to minutter for at give modemmet tid til at oprette forbindelse til din internetudbyderes server. Sørg for, at dit modems statusindikatorer (lysene på forsiden af ​​modemet) viser, at det har oprettet forbindelse. Tilslut derefter Wi-Fi-routerens strømadapter til routerens strømport og til en stikkontakt. Vent yderligere to minutter på, at Wi-Fi-routeren opretter forbindelse til modemet. Du ved, at den har oprettet forbindelse, når alle lysene på forsiden af ​​Wi-Fi-routeren er tændt. Til sidst skal du tænde for din computer. Hvis du tilslutter og tænder enhederne i denne rækkefølge, kan du muligvis ikke oprette forbindelse til internettet.

Log på Wi-Fi-routerens URL. Åbn en webbrowser på din computer, og skriv Wi-Fi-routerens URL i browserens adresselinje. Denne adresse kan findes i dokumentationen, der fulgte med din Wi-Fi-router eller på producentens websted. Når du har skrevet URL'en, skal du trykke på "Enter". Dette fører dig til Wi-Fi-routerens indstillingsside.

Indtast brugernavnet og adgangskoden til Wi-Fi-routeren. Efter indtastning af routerens URL vises en dialogboks, der kræver, at du indtaster et brugernavn og en adgangskode til routeren. For de fleste Wi-Fi-routere er standardbrugernavnet "admin", og standardadgangskoden er "adgangskode", eller der er ingen adgangskode. Husk at tekstfelterne er store og små bogstaver.

Konfigurer Wi-Fi-routerens indstillinger og trådløse indstillinger. På hovedsiden i routerens opsætningsmenu finder du links til at ændre flere indstillinger. Du kan ændre standard SSID (trådløst netværksnavn) til et brugerdefineret navn, og du kan vælge den type kryptering, du vil sikre dit trådløse netværk. Når du er færdig med at ændre dine indstillinger, skal du klikke på "Anvend" eller "Gem".

Tips

Hvis du har installations-cd'en, der fulgte med din Wi-Fi-router, kan du indsætte den i din computers cd-rom-drev for at installere routeren i stedet for manuelt at installere Wi-Fi-routeren. Følg blot instruktionerne på skærmen.

Placering af din trådløse router i midten af ​​dit hjem (eller kontor) på en forhøjet, ikke-metaloverflade væk fra vægge maksimerer signalstyrken i alle områder af bygningen.