Sådan fremskyndes en Gateway-bærbar computer

Hastigheden på din Gateway-bærbare computer, som enhver anden computer, afhænger af en række hardwarefaktorer, herunder processorhastighed, hukommelsestype og -mængde og harddiskplads. Software-relaterede faktorer, der ofte bidrager til lave hastigheder, er eksistensen af ​​malware på din harddisk, såsom spyware, adware og vira. I modsætning til stationære computere kan hardware i bærbare computere dog være vanskelige at opgradere, da mange af komponenterne er loddet ind i bundkortet. Ud over at opgradere hardwarekomponenter er der trin, du kan tage for at øge hastigheden og sikkerheden på din Gateway-bærbare computer.

Trin 1

Opgrader din hukommelse. Tilføjelse af hukommelse til din Gateway-laptop øger hastigheden og giver den mulighed for at håndtere flere opgaver på én gang uden at opleve et forsinket ydeevne. Inden du opgraderer din bærbare computers hukommelse, skal du kontrollere Gateway-manualen eller andre dokumenter om din specifikke bærbare model for at bestemme den bærbare computers maksimale hukommelseskapacitet og hukommelsestype. Hvis din bærbare computer har plads til ekstra hukommelse, kan du købe kompatible hukommelsesmoduler fra flere forhandlere og finde en computertekniker, der kan installere dem. Hvis du selv installerer hukommelsen, skal du downloade manualen til din bærbare model fra Gateway's websted (se Ressourcer) for detaljerede instruktioner om, hvordan du installerer hukommelsesmoduler på din bærbare computer.

Trin 2

Forøg din harddiskplads. Frigørelse af diskplads øger din bærbare computers ydeevne ved at reducere den tid, din harddisk bruger på at søge efter filer, når du kører programmer. Afinstaller programmer, du ikke længere bruger, ved at klikke på menuen "Start", åbne "Kontrolpanel" og dobbeltklikke på "Tilføj eller fjern programmer." Vælg programmer, du vil afinstallere, og følg instruktionerne på skærmen. Regelmæssig tømning af papirkurven og sletning af midlertidige internetfiler hjælper også med at øge mængden af ​​ledig diskplads på din harddisk.

Trin 3

Defragmenter din harddisk. At køre Diskdefragmenteringsprogrammet på din Gateway-laptop vil også reducere den tid, din harddisk bruger på at finde filer. For at køre Diskdefragmentering skal du klikke på "Start" og vælge "Alle programmer". I menuen Programmer skal du klikke på "Tilbehør" og vælge "Systemværktøjer" i menuen. Klik på "Diskdefragmentering" i systemværktøjer. I dialogboksen skal du vælge din harddisk og klikke på knappen "Defragmentering" nederst i dialogboksen. Luk dialogboksen Diskdefragmentering, når processen er afsluttet.

Trin 4

Scan efter og fjern malware. Malware, såsom spyware og adware, kan reducere din computers hastighed dramatisk. Spyware og adware-programmer downloades og installeres ofte uden din viden og indsamler private data fra din computer. For at opdage og fjerne disse programmer skal du downloade et gratis spyware- eller adware-fjernelsesprogram, såsom Spybot eller Ad-Aware, og scanne din harddisk regelmæssigt. For at undgå at downloade spyware og adware, mens du surfer på Internettet, skal du downloade og installere gratis sikkerhedsværktøjer og tilføjelsesprogrammer til din webbrowser, såsom McAfee's Site Advisor til Firefox.

Brug et antivirusprogram og Microsoft Security Center-værktøjer. Ondsindede computerprogrammer, såsom vira og trojanske heste, vil også bremse din Gateway-bærbare computer og kan beskadige dine filer. For at opdage og fjerne disse programmer skal du downloade eller købe et antivirusprogram og opdatere det dagligt for at beskytte din computer mod de nyeste vira. Regelmæssig opdatering af din bærbare computer ved hjælp af Microsofts værktøj til automatisk opdatering vil også beskytte din computer mod ondsindede programmer. For at kontrollere, at "Automatisk opdatering" er aktiveret, og for at få adgang til andre sikkerhedsværktøjer, skal du klikke på "Start", vælge "Kontrolpanel" og dobbeltklikke på "Sikkerhedscenter". Fra denne menu kan du aktivere Firewall, Microsoft Automatic Update og Virus Protection.