Sådan startes en lokal FM-radiostation

Processen med at starte din egen lokale FM-radiostation indebærer at få en licens fra Federal Communications Commission (FCC), det regeringsorgan, der har tilsyn med radiostationer. Når du har gennemført de nødvendige arkiver og få din licens fra FCC, skal du bygge dit studie. Husk at Internettet er en fordel ved at starte din egen FM-station på markedet i dag. Med streaming kan du bringe din station online og få et globalt publikum af lyttere.

Gennemgå regler og forskrifter. Besøg siden FCC Radio og Broadcast Rules (se ressourcer). Gennemgå kanal tilgængelighed, territorial eksklusivitet, indikerer instrumenter, feltstyrkekonturer og antennesystemer. Gennemgå reglerne og forskrifterne årligt, da FCC opdaterer dem en gang om året.

Få identifikationsnumre. Udfyld formular 160 (se ressourcer) for at anmode om et FCC-registreringsnummer (FRN). Husk, at du også kan ringe til 800-418-3676 for at anmode om en FRN-ansøgning. Ring 202-418-2730 for at ansøge om et facilitets-ID-nummer.

Betal de nødvendige gebyrer. Se vejledningen til arkivering af mediebureauer. Download rapporten om ansøgningsgebyrer og betalingsplan (se ressourcer). Husk, at du også kan ringe til Financial Operations Help Desk på 877-480-3201 for at spørge om dine specifikke betalingsdatoer og gebyrbeløb. Ring mellem 8:00 A.M. og 18:00 mandag til fredag. Du kan også sende spørgsmål via e-mail til [email protected].

Indgiv en ansøgning. Udfyld "Ansøgning om FM Broadcast Station-licens" -formular 302 (se ressourcer). Angiv dit navn, adresse, anvendelsesformål, tekniske specifikationer for din radiostation og gældende certificeringer. Inkluder krævede gebyrer, underskriv derefter og returner formularen til Federal Communications Commission, 445 12th Street, SW Washington, DC 20554.

Byg dit studie. Kontakt virksomheder som Erickson og W2DTC for at købe stationsudstyr som udsendelsessendere, afspille software, modtagere, studiemikrofoner og headset, skærme og lydkonsoller. Køb udstyr, der overholder FCC's regler og retningslinjer. Sørg for, at du får forsikring på dit udstyr og din studioplacering.

Stream din station over internettet. Besøg et streaming-sted som f.eks. Stream Finder. Download en WINAMP, DSP Plug In og Shout Cast eller anden relevant server. Konfigurer serveren. Opret en router og en IP-adresse (Internet Service Provider). Test din station for at sikre, at programmerne streamer tydeligt over Internettet.

Markedsfør og promover din station. Føj din radiostation til dine lokale gule sider og til online mapper som Radio Locator, Live 365, Stream Finder og Shout Cast. Byg et websted til din station. Skriv om din station på blogs, sociale fora og diskussionsgrupper som MySpace, Yahoo Groups og Tweeter. Medtag opkaldsbreve og webadresse til din station på al korrespondance, visitkort og e-mail.