Sådan startes Windows som administrator

Microsoft Windows 7-operativsystemet indeholder flere forskellige sikkerhedsfunktioner, der forhindrer uautoriserede brugere i at foretage ændringer. En af sikkerhedsmulighederne er at opdele brugerkonti i "standard" og "administrator" typer. Enhver, der er logget ind på en standardkonto, kan ikke foretage systemændringer eller køre bestemte typer programmer. At starte Windows-operativsystemet som administrator er meget enkelt og kræver kun en enkelt adgangskode.

Trin 1

Åbn startmenuen i Windows, og vælg "Kontrolpanel". Klik på "Kontrolpanel Hjem", og vælg derefter "Brugerkonti." I Windows Vista vil indstillingen i stedet blive mærket "Brugerkonti og familiesikkerhed."

Trin 2

Klik på ikonet "Brugerkonto", og vælg derefter "Administrer brugerkonti." Klik på navnet på din konto i kontolisten til højre i vinduet. Klik på "Skift din kontotype."

Trin 3

Klik på alternativknappen "Administrator", og vælg derefter "Skift kontotype". Vælg linket "Opret en adgangskode til din konto".

Trin 4

Skriv den administratoradgangskode, du vil bruge, i tekstfeltet "Ny adgangskode". Indtast adgangskoden igen i feltet "Bekræft ny adgangskode", og klik derefter på "Opret adgangskode."

Genstart Windows-operativsystemet. Klik på navnet på din administratorkonto, når loginskærmen vises. Indtast din adgangskode i feltet, og tryk på "Enter" for at starte Windows som administrator.