Sådan trækker du og laver negative tal ved hjælp af TI-83 Plus

TI-83 Plus Graphing Calculator er et uvurderligt værktøj, men at lære at bruge det korrekt kan være lidt langsomt i starten. Denne artikel forklarer forskellen mellem at trække tal og skabe negative tal med TI-83 Plus.

Sådan trækker du og laver negative tal ved hjælp af TI-83 Plus

Oprettelse af negative tal: For at oprette negative tal skal du bruge "negativ" -tasten (-), som er placeret under "3" -tasten. Så for eksempel for at skrive nummeret -9, skal du først trykke på "-" -tasten og derefter på "9" -tasten.

Subtrahere: Den "negative" nøgle bruges ikke til at fratrække. Brug i stedet "subtraktion" -tasten. Det er den tredje blå tast op fra bunden på højre side af regnemaskinen lige over "tilføjelsestasten" (+). For eksempel, for at skrive "9-5", skal du først trykke på "9" -tasten, derefter den blå "subtraktionstast" og til sidst "5" -tasten.

Sætte det sammen ved hjælp af parentes:

Venstre og højre "parentes" -taster er placeret over henholdsvis "8" og "9". Parentese gør det muligt faktisk at bruge negative tal i subtraktionsproblemer. For eksempel kan du trække negative fire fra negative otte ved at skrive (-8) - (- 4). Tryk på venstre "(", derefter på "negativ" -tasten, derefter på "8", og luk den med højre ")". Brug derefter den blå "subtraktion" -tast efterfulgt af venstre "(" -tast, "negativ" -tasten og "4", og luk det andet sæt parentes med højre ")" -tasten. Hvis du trykker på "enter" -tasten, skal løsningen vises som "-4". Sørg altid for at lukke sæt parenteser, ellers viser lommeregneren en fejlmeddelelse.