Sådan adskilles en computerskærm

Der er to hovedtyper af computerskærme: Cathode Ray Tube (CRT) -skærme og LCD-skærme (Liquid Crystal Display). CRT-skærme bruger hundredvis af små elektronkanoner til at skyde elektroner på en fluorescerende skærm, som udsender lys og skaber billeder. LCD-skærme bruger egenskaber af flydende krystaller til at modulere lys og skabe billeder. I begge tilfælde er det relativt let at tage skærmene fra hinanden, og det kræver kun få værktøjer og tid. Det er dog meget vigtigt, at du sørger for at sprede til jord den strøm, der er gemt i kondensatorerne, som kan lagre tusindvis af volt, selv efter at skærmen er slukket i flere dage.

Tag en CRT-skærm fra hinanden

Trin 1

Tag skærmen udendørs og placer den på jorden, måske i nærheden af ​​noget græs. Læg din lampeakkord ud, så de eksponerede ledninger går til græsset, hvor ladningen fra kondensatoren vil blive afladet.

Trin 2

Tag bagsiden af ​​computerskærmen fra frontskærmen. Find eventuelle Phillips-skruer, der holder bagsiden foran, og skru dem ud. Der er normalt et par på siderne af skærmen og fronten, men hver model er forskellig. Lirk bagsiden af ​​skærmen af ​​fronten ved hjælp af den flade ende af en flad skruetrækker.

Trin 3

Placer lampens ledning på stikkene, der stikker ud fra den store sugekop, som er kondensatoren, der er fastgjort på bagsiden af ​​skærmen. Hold stikket mod metalstængerne et øjeblik. Denne handling skal aflade den lagrede spænding til jord.

Fjern andre dele, du ønsker, såsom kølelegeme eller CRT-halsplade ved at fortsætte med at fjerne skruer fra hver komponent eller trække forbindelsesstikkene af med din tang. Træk for eksempel de fire forbindelsesstik fra CRT-halspladeskærmen ved hjælp af en tang og skru derefter afskærmningen af ​​halspladen og træk den af ​​enheden.

Tag en LCD-skærm fra hinanden

Trin 1

Placer LCD-skærmens skærm nedad. Fjern de skruer, du ser på bagsiden af ​​skærmen og i nærheden af ​​skærmens stativ.

Trin 2

Indsæt hovedet på en flad skruetrækker mellem de to halvdele af skærmen, for og bag. Skub forsigtigt hovedet igennem mellemrummet, og føl efter eventuelle plastikklips, der holder de to halvdele sammen. Tryk disse klip ned, når du når et. Gør dette, indtil alle klip er frakoblet, og skærmens bagside kommer væk fra fronten.

Træk kablerne ud af stikkene på printkortene og det indvendige bagpanel, der blev afsløret, da du tog skærmens bagside af. Fjern længere skruer, du ser på siden af ​​det indvendige bagpanel, og træk det ud af den forreste skærm.