Hvordan man ved, om mobiltelefonen er ny eller renoveret

Nogle mobiltelefoner er helt klart brugt. De er beskadiget fysisk og næppe funktionelle efter mange års brug. Men det er ikke altid så let at fortælle, hvornår din mobiltelefon renoveres i forhold til ny. Mobiltelefonudbydere videresælger ofte renoverede telefoner til kunder - disse telefoner er blevet brugt meget forsigtigt. For eksempel, hvis en tidligere kunde returnerede telefonen inden for sin garantiperiode, kan mobiltelefonudbyderen, en uafhængig sælger eller et forsikringsselskab rette det og derefter videresælge det med rabat. Der er et par måder, du kan fortælle en renoveret mobiltelefon.

Se på telefonens tilbudte pris sammenlignet med telefonens detailpris. Hvis det er dybt diskonteret, selvom telefonen er en ret ny udgivelse eller populær, er chancerne for, at den er renoveret, og forhandleren forsøger at sælge sit lager af renoverede telefoner.

Kontroller mobiltelefonhuset (nær eller bag batteriet) for at se, om vanddetekteringsmærkaten er rød. Dette indikerer, at der tidligere har været vandskade på telefonen - en ny telefon har et stribet klistermærke eller på anden måde mønstret. Husk, at istandsætteren i nogle tilfælde udskifter mærkaten.

Vær opmærksom på telefonens adfærd i løbet af de første par uger eller måneder. En renoveret telefon viser mere sandsynligt tegn på defekt tidligt, fordi den er blevet brugt tidligere og muligvis returneret på grund af en defekt, der ikke blev løst i renoveringsprocessen.

Undersøg mobiltelefonen under stærkt lys for at kontrollere, om der er ridser på telefonen. Selv den mindste ridser er en indikation af, at telefonen kan blive renoveret. Fabriksnye telefoner kommer lige ud af samlebåndet i æskerne - de har ikke ridser fra brugen.

Kontroller den tilgængelige garantidækning på telefonen. Hvis din eneste mulighed er en garanti fra en tredjepartsudbyder, ikke en direkte fra producenten, er der en god chance for, at det er en renoveret telefon.

Spørg mobiltelefonudbyderen direkte, hvis den er renoveret. Mobiltelefonudbydere er forpligtet til at videregive disse oplysninger til kunderne. At sælge telefonen som ny, når den er renoveret, er falsk reklame.