Sådan testes tv-kondensatorer

Kondensatorer er elektriske komponenter, der findes i næsten alle elektriske apparater. Brugt til at filtrere eller opbevare elektrisk opladning kan kondensatorer svigte over tid og forårsage funktionsfejl på tv'et, de befinder sig i. Udskiftning af en defekt kondensator er billigere end at udskifte et helt tv, og alt hvad der kræves er en digital kapacitetsmåler og lidt tid. Da kondensatorer kan mislykkes, skal du starte fejlfinding af problemer med tv'er ved at teste deres kondensatorer.

Trin 1

Sluk for TV'et og tag stikket ud. Vent i 10 til 15 minutter for at være sikker på, at arbejdskondensatorerne fritages for eventuel resterende opladning.

Trin 2

Fjern dækslet på bagsiden af ​​tv'et med skruetrækkeren for at få adgang til tv'ets kredsløb.

Trin 3

Identificer kondensatorerne, du vil kontrollere. Noter klassificeringen, der er trykt på hver kondensator. Dette er den vurdering, du vil teste.

Trin 4

Forbind spidsen af ​​den sorte negative sonde fra din digitale kapacitansmåler til den kortere af kondensatorens to terminaler. Hvis de to ledningsklemmer, der stikker ud fra kondensatoren, har samme længde, er kondensatoren ikke polariseret, og den negative sondeledning kan forbindes til en af ​​dem.

Trin 5

Tilslut spidsen af ​​den røde positive sonde til den anden terminal på kondensatoren.

Trin 6

Drej drejeknappen på måleren for at måle kapacitans på et niveau højere end den udskrevne værdi. For eksempel, hvis kondensatoren er klassificeret til 470uF, og din måler har valg for enten 200uF eller 2000uF, skal du vælge 2000uF for at opnå en nøjagtig aflæsning.

Læs displayet på måleren. Hvis værdien, der læses af kapacitansmåleren, er mere eller mindre end 10 procent af klassificeringen, der er trykt på kondensatoren, fungerer den korrekt. Hvis ikke, er kondensatoren beskadiget og skal udskiftes. For eksempel, hvis din kondensator blev vurderet til 470uF, og din måler læser 400uF, skal den udskiftes; hvis den læser 450uF, fungerer den korrekt.