Sådan installeres en radiotuner i Windows 7

Moderne computere er ofte konfigureret som komplette hjemmeunderholdningsenheder komplet med HD-video, surround-lydoutput og muligheden for at oprette forbindelse til dit storskærms-tv. Old-school-teknologi glemmes heller ikke, og din Windows 7-computer kan også bruge en radiotuner til at trække dine lokale stationer fra luften. FM-tunere følger ofte med tv-tunerkort, eller du kan installere en separat.

Windows Media Center

Når du først har fået en FM-tuner fysisk installeret eller tilsluttet din computer, skal du bruge software til at indstille stationerne, gemme forudindstillinger og afspille feedet gennem din computers lydsystem. På Windows 7 giver Microsofts eget Media Center denne mulighed. Start programmet ved at klikke på knappen "Start", derefter "Alle programmer" og endelig "Windows Media Center." På mediecentrets startskærm skal du vælge "Musik" og derefter "Radio" og til sidst "FM-radio". Du kan bruge kontrollerne "Seek" og "Tune" til at søge efter stationer eller indtaste dem manuelt efter deres frekvens.

Alternativ software

De fleste radio-tuner-programmer til Windows er rettet mod streaming internetradio, som tilbyder en verden af ​​valg, men typisk ikke inkluderer dine foretrukne lokale stationer. VCRadio er en undtagelse, der ikke kun indstiller lokale stationer, men giver dig mulighed for at optage dine foretrukne værter og programmer til senere afspilning, ligesom en videobåndoptager eller PVR. En anden er Tune-In Radio, der installeres som et plugin til dit Windows Media Center og giver et robust sæt forbedrede funktioner.