Sådan fejlfindes meddelelser på en fænge

Amazon oprettede Kindle for at give kunderne en mobil platform, hvor de kan læse deres foretrukne elektroniske bøger. Enheden blev hurtigt populær på grund af dens tynde design og enkle betjeninger. Lejlighedsvis kan Kindle opleve tekniske problemer, hvor den enten viser tekstbaserede meddelelser eller symboler. Fejlfinding af disse meddelelser for at finde deres betydning og rette det underliggende problem, så du kan komme tilbage til at læse din e-bog.

Trin 1

Genstart Kindle-enheden. Dette løser de fleste fejlmeddelelser, ifølge Amazon. Tryk på knappen "Hjem", og klik derefter på knappen "Menu" i højre kant af Kindle's tastatur. Klik på "Indstillinger", tryk på "Menu" og vælg "Genstart".

Trin 2

Læs fejladvarslen, hvis det er en tekstbaseret besked. Disse er ofte selvforklarende og fortæller dig typisk, hvordan du løser problemet. For eksempel viser en Kindle, hvis trådløse ikke fungerer, en fejlmeddelelse, der siger, at det kan skyldes lavt batteriopladning, eller fordi den trådløse internetafbryder på bagsiden af ​​enheden er i "FRA" -positionen.

Trin 3

Gennemgå det øverste højre hjørne af Kindle-skærmen, hvor ikke-tekstbeskeder vises. For batteriproblemer betyder et batteriikon med et udråbstegn, at batteriet er for lavt til, at enheden fungerer korrekt og skal genoplades. For internetproblemer skal du kontrollere rækken af ​​signalbjælker. Hvis bjælkerne er hvide, er der ingen trådløs styrke, og du kan ikke få adgang til Internettet eller Kindle Store. Hvis bjælkerne er nedtonede, forsøger enheden at kontrollere dens signalstyrke. Hvis der står "FRA", er den trådløse kontakt på bagsiden af ​​enheden slukket.

Trin 4

Se i øverste venstre hjørne af Kindle-skærmen, hvis du prøver at indlæse en side, og intet vises. En roterende cirkel betyder, at Kindle stadig behandler anmodningen og downloader de relevante data. Hvis situationen ikke løser sig selv inden for 10 til 15 minutter, skal du genstarte enheden.

Trin 5

Nulstil enheden, hvis der ikke vises nogen fejlmeddelelser, men Kindle fryser konstant. Dette sletter alt på enheden og gendanner det til de oprindelige fabriksindstillinger og løser de fleste softwareproblemer. Tryk på Kindle's "Hjem" -knap, vælg derefter "Menu" og klik på "Indstillinger". Tryk på knappen "Menu" igen, og klik på "Nulstil til fabriksindstillinger."

Kontakt Amazons Kindle supportlinje gratis på 866-321-8851, hvis du stadig ikke kan få Kindle til at arbejde eller stadig modtager fejlmeddelelser.