Sådan foretages fejlfinding af Panasonic-faxmaskiner

Panasonic er en af ​​de originale producenter af de personlige faxmaskiner, der eksploderede i popularitet i midten af ​​1980'erne. De originale enheder brugte termisk papir. Enhederne brugte derefter blækfilm og almindeligt papir til at lave billeder. Disse maskiner er stadig rundt. Problemer med Panasonic-faxmaskiner inkluderer problemer med de oprindelige indstillinger; afsendelse og modtagelse af faxer; kopiering og papirstop. Disse problemer kan være fejlfinding.

Kontroller, at Panasonic-faxmaskinen er tilsluttet et telefonstik, hvis du ikke kan høre en klartone, når du oprindeligt opsætter maskinen. Prøv en almindelig, analog telefon på den linje i stedet, og se om du får en klartone. Udskift telefonledningen, hvis du stadig ikke får ringetone. telefonledningen kan være ødelagt internt.

Prøv at kopiere det dokument, du prøver at sende, hvis den modtagende part klager over, at din fax er ulæselig. Hvis du laver en kopi på Panasonic-maskinen, og det ser godt ud, har du bekræftet, at scanningsfunktionen og udskrivningsfunktionen fungerer fint. Problemet kan meget vel være med respondentens faxmaskine.

Skift faxens modtagefunktion fra TEL til TAM / FAX eller KUN FAX, hvis den anden part rapporterer, at han ikke kan sende dig en fax. Du kan foretage disse ændringer i menuområdet. TEL betyder, at faxmaskinen fungerer som en telefon og ikke som en fax.

Udskift blækfilmen med en ny, hvis Panasonic-faxmaskinen ikke laver en kopi eller modtagne faxer ser dårlige ud. Åbn dækslerne, og fjern den brugte kerne og brugte blækfilm. Fjern propperne og mærkerne fra den nye blækfilm, isæt blækfilmen, og luk dækslerne.

Fjern først papirbakken, hvis der sidder papir fast. Fjern ikke det fastklemte papir. Åbn frontlågen ved at trække den midterste del op. Åbn bagdækslet, og fjern derefter det fastklemte papir.