Sådan udpakkes ROM-filer

ROM-filer er digitale filer af videospil til klassiske systemer som NES, SNES, Nintendo 64, PlayStation og SEGA Genesis. Mange websteder som ROM World og ROM Hustler tilbyder gratis ROM-downloads, men de kommer pakket som Zip- eller RAR-filer, der gemmer dataene. Udpakning af disse filer er en nem proces, og i nogle tilfælde udpakkes speciel emulator-software automatisk softwaren til dig.

Manuel udpakning

Download en gratis zip-filapplikation som WinZip eller WinRAR. Følg de officielle installationsinstruktioner, og åbn derefter applikationen.

Opret en mappe på dit skrivebord med titlen "Unzipped ROMs." Dette hjælper dig med at holde orden, hvis du har dusinvis af ROM'er downloadet til din computer.

Åbn zip- eller rar-filen i applikationen. Klik på ikonet "Uddrag" for ROM-filen. Vælg mappen "Unzipped ROMs" som placeringen. Klik på "OK", og vent på, at filen eksporteres fuldt ud.

Gentag denne proces for de resterende ROM-filer, som du vil pakke ud.

Brug de udpakkede ROM-filer i en emulator, der er kompatibel med disse ROM'er.

Emulator udpakning

Download en videospilemulator, der åbner din type ROM'er. For eksempel åbner ZSNES kun ROM'er specifikt til SNES-spilkonsollen. Brug websteder som Emulator Zone eller ROM World til at finde emulatorer til forskellige systemer.

Klik på "File" og vælg "Open ROM."

Find ROM-filen, og klik på "OK". Emulatoren kan kun åbne en ROM ad gangen, så prøv ikke at klikke på mere end en ROM-fil, ellers kan applikationen fryse.

Vent på, at applikationen automatisk udpakker spilfilen. Spillet indlæses og kan spilles i ROM'en.

Gå ud af emulatoren for at returnere ROM'en tilbage til den zippede tilstand. Gentag denne proces for andre ROM'er for at pakke dem ud gennem emulatoren.