Sådan bruges en GPS på vandet

Global Positioning System (GPS) er lige ud af science fiction. Takket være referencesatellitter kan du nu finde ud af, hvor du er på jorden med nøjagtighed. For mange var deres første introduktion til GPS gennem Hertz Rental Cars 'Never Lost System, en praktisk mulighed, når man besøger en ukendt by.

Da jeg læste kort godt, er min foretrukne brug af en GPS på vandet. Det er især nyttigt, når jeg prøver at finde vej hjem i tung tåge.

Trin 1

Forstå hvordan de fungerer. GPS-satellitter drives af US Air Force. Fireogtyve af dem kredser om jorden hver 12. time. De sender deres signaler til udstyr på jorden. GPS-enheder er kun modtagere og har brug for en uhindret udsigt over himlen, så de ikke altid fungerer godt i skove, kløfter eller bygninger i modsætning til havet.

Deres funktion afhænger af de meget nøjagtige atomure om bord på hver satellit. Hver transmission angiver en satellits placering og lokal tid. Fordi signalerne ankommer i din hånd med lysets hastighed, ankommer de på lidt forskellige tidspunkter.

Din GPS-modtager låses på transmissionerne fra mindst fire satellitter. Ved at analysere tidsforskellene placerer det dig på jorden i tre dimensioner. Det vil fortælle dig, i hvilken retning du er på vej og hvor hurtigt du rejser. Det er især nyttigt til havrejser, fordi det ser på din absolutte position på kloden justeret for virkningerne af strøm og vind, fejl, der ikke er tydelige, når du bruger et kompas, et kort, et ur og død regning.

Trin 2

Beslut dig for, hvilke funktioner du har brug for inden for dine budgetgrænser. Mange GPS-modtagere giver dig mulighed for at arbejde på kort, der kan downloades eller søkort. De mest avancerede modeller i dag kan faktisk binde din GPS til en autopilot og din båds radar, mens du kommunikerer med en computer. Det er ikke ligesom at lægge din båd under roret på en robotstyrmand, men det er ikke langt væk.

Trin 3

Hvis du kan, skal du købe en ny. De fleste håndholdte modtagere i dag er nøjagtige inden for 10 til 20 yards. Indtil 2000 blev der indført en timingfejl i alle ikke-militære GPS-enheder, så du kun kunne være nøjagtig inden for diameteren af ​​en fodboldbane, en reel begrænsning i forsøget på at finde indgangen til en marina bølgebryder. Batteriets levetid og skærmkvalitet er også forbedret markant. Hvis du arvede en af ​​disse ældre modtagere, er det tid til at udskifte den.

Trin 4

Mange af os har en naturlig tendens til at prøve at finde ud af tingene for os selv uden at se på en manual. Modstå fristelsen her. Moderne GPS-modtagere er ekstremt sofistikerede. Da du afhænger af dette for din nøjagtige placering på vandet, er det bedst at ikke introducere brugerfejl.

Så snart du finder ud af, hvordan du betjener enhedens knapper, skal du begynde at indtaste vigtige vejpunkter, såsom placeringen af ​​din slip, indgangen til lystbådehavnen, din yndlingsfiskeplads og forankring. Du kan også downloade populære GPS-destinationer på websteder som TravelbyGPS.com. Begynd at spore dine fremskridt til og fra disse punkter ved at sammenligne dem med din tegning på et kort og kompas for at se, hvordan du klarer dig ved siden af ​​din lille hjælper.