Sådan bruges en loddepotte

Loddepotter er små, temperaturstyrede potter eller tanke med udvidede læber, der bruges til at tinde ledninger og loddetip. Loddepotter er også særligt nyttige til neddypning af elektronik, såsom printkort (printkort) med gennemgående hulførte komponenter. Loddepotter bruges i mindre industrielle applikationer eller i lande, hvor teknologien ikke er så let tilgængelig.

Trin 1

Drej loddekanden maksimalt. Brug din udluftede stinkskab (dette er en ildelugtende proces).

Trin 2

Føj stanglodning til gryden, indtil loddet ser ud som om det vil smitte over kanterne. Det skal have et sammenbøjet udseende.

Trin 3

Brug en stribe avis og rør enden til loddet. Når strimlen bliver lysebrun, er temperaturen i gryden korrekt. (Ca. 250 til 260 grader Celsius til de fleste applikationer.) Hvis temperaturen er for kølig, skifter papiret ikke farve. Hvis temperaturen er for varm, kan papiret brænde eller antage flammer.

Trin 4

Fjern den kedelige og korroderede loddeoverflade (slagg) ved at skumme toppen af ​​loddet med papirstrimlen eller ved hjælp af en skimmer. (Nogle enheder leveres med affaldsfjernere.) Gem slaggen i en gammel krukke eller dåse til genbrug senere.

Trin 5

Anbring glasbakken ved siden af ​​loddepanden, og hæld flydende kolofoniumflux omkring 1/4 tommer dyb. Fluxen skal have en rødlig farve. Anbring en 1-fod-for-1-fods sektion af tinfolie ved siden af ​​loddepotten.

Trin 6

Aftør ledningerne med en klud og dypp straks enderne af ledningerne ned i fluxen og derefter loddet. Sørg for at blinde kun spidserne og ikke få lodde på isoleringen (den brænder).

Trin 7

Hold ledningen over tinfolien i 10 til 12 sekunder, så loddet afkøles. Flyt det ikke rundt; sprøjtet lodde brænder let huden.

Sluk for din gryde, når du er færdig. Rengør eventuelle slagge, mens loddet stadig er varmt. Lad det rene lodde køle af i gryden til næste brug. Hæld din resterende flux i en lufttæt beholder, og gem den til næste gang. Sluk for din røgudsugning, når gryden holder op med at producere lugt.