Sådan bruges Excel til at beregne andele med gennemsnitlige og standardafvigelser

En andel er et forhold mellem to tal. Andele udtrykker normalt et antal ud af et andet nummer. I matematik betyder "ude" opdeling, så hvis 23 ud af 30 studerende bestod en klasse, er andelen af ​​studerende, der bestod klassen, 23/30. For at finde gennemsnittet af et sæt proportioner tager du simpelthen gennemsnittet af brøkene. Du kan gøre dette med et regnearkprogram som Excel, der har en gennemsnitlig funktion. Det har også en standardafvigelsesfunktion, som hjælper dig med at finde ud af, hvor spredte datapunkterne er.

Trin 1

Indtast tælleren for hver proportion i kolonne A i et Excel-regneark. En andel udtrykker X ud af Y, så tælleren er X og nævneren er Y.

Trin 2

Indtast nævneren for hvert forhold i kolonne B. Sørg for at stille nævnene op med deres respektive tællere.

Trin 3

Vælg celle C1. Skriv "= A1 / B1" i formellinjen over regnearket. Tryk på Enter. Træk denne formel ned gennem kolonne C. Kolonne C skal nu vise proportionerne for hver datalinje.

Trin 4

Vælg cellen umiddelbart under den sidste andel i kolonne C. Skriv "= GENNEMSNIT (C1: Cx)" i formellinjen over regnearket, hvor "x" er linienummeret for den sidste datalinje. Hvis du f.eks. Har 10 proportioner, skal du skrive "= GENNEMSNITT (C1: C10)" i formelfeltet. Tryk på Enter. Den nederste celle i kolonne C skal nu vise gennemsnittet af proportionerne.

Vælg celle D1. Skriv "= STDEV (C1: Cx)" i formellinjen over regnearket, hvor "x" er linienummeret for den sidste datalinje. Hvis du f.eks. Har 10 proportioner, skal du skrive "= STDEV (C1: C10)" i formelfeltet. Tryk på Enter. Celle D1 skal nu vise standardafvigelsen for proportionerne.