Sådan kontrolleres, om en kilde er troværdig på Internettet

Internettet er et stort offentligt elektronisk informationsnetværk. Mange kommercielle, akademiske og offentlige websteder giver adgang til information, tjenester, produkter, love og rådgivning. Intet system med kontrol og saldo er tilgængeligt for at sikre brugerne nøjagtigheden af ​​de oplysninger, der findes på Internettet. Millioner af mennesker bidrager til information på Internettet, som konstant ændres, føjes til og slettes. Brug CARS-metoden til pålidelighed, nøjagtighed, rimelighed og support, når du stoler på oplysninger, der findes på Internettet.

Trin 1

Bestem informationens troværdighed og pålidelighed ved at identificere kilden. Undersøg navnet på forfatteren eller organisationen for at afgøre, om det er en velkendt og respekteret myndighed om emnet for din forskning.

Trin 2

Sammenlign oplysningerne fra din kilde med andre pålidelige kilder for at kontrollere nøjagtigheden. Tjek fakta og data leveret i en internetkilde med oplysninger fra pålidelige kilder, såsom offentlige agenturer og universiteter. Se efter en komplet og omfattende præsentation af data og fakta.

Trin 3

Læs informationen objektivt for at afgøre, om oplysningerne præsenteres på en afbalanceret, rimelig og upartisk måde. Se efter mulig bias i de præsenterede oplysninger og påstande eller påstande, der synes urimelige. Bemærk enhver interessekonflikt, der kan have påvirket forfatterens påstande.

Se efter citater, der understøtter de påstande og påstande, som forfatteren har fremsat. Følg de leverede links for at kontrollere, at citaterne faktisk understøtter forfatterens påstande. Se efter mindst to andre troværdige citater til støtte for informationen.