Sådan ser du japansk tv på en computer

Elementer, du har brug for

  • Computer med internetadgang

  • DVD-afspiller (valgfri, hvis du kun vil se streamede shows)

  • KeyholeTV software

Japanske højttalere i USA såvel som amerikanere, der blot vil lære japansk og udforske dets kultur, kan se japansk tv på deres computere. Desværre er det ofte vanskeligt at få adgang til disse programmer på regelmæssige måder, medmindre du ved, hvor du skal lede. Men med fremskridt inden for computer- og internetteknologi i forbindelse med både japanske tv-selskabers og faste fans, kan du nu se et japansk bangumi (tv-program) eller sort-show næsten så snart det sendes i Japan.

Download KeyholeTV. Japans indenrigsministerium arbejder sammen med flere berømte japanske tv-stationer, herunder TV Asahi, Fuji TV, TV Tokyo og TBS (Tokyo Broadcasting System) for at levere streaming af japanske programmer via peer-to-peer-teknologi. Selvom selve KeyholeTV-programmet er japansk, har du mulighed for at vælge engelsk som driftssprog, når du installerer det. Ikke alle programmer, der aktuelt sendes i Japan, er tilgængelige ved hjælp af denne metode, men et stort udvalg af programmer fra disse kanaler kan ses. Instruktioner til visning af de forskellige kanaler og korrekt opsætning af programmet findes på KeyholeTV-webstedet.

Undersøg websteder online, der bærer japanske programmer på DVD eller via direkte streaming. Onlinebutikker som YesAsia og CD Japan tilbyder importerede japanske DVD-titler til engelsktalende lande rundt om i verden, dog ofte til importpriser. Ikke alle dvd'er, der tilbydes, har engelske undertekster, så dobbelttjek, før du bestiller produkter. I 2008 udgav et firma ved navn Gonzo også et par af sine animerede programmer på streamingwebsteder som YouTube og Crunchyroll, hvoraf sidstnævnte er vært for et stort antal lovligt udgivne anime-serier gratis (reklamefri med premium-medlemskab).

Kontakt venner eller familie, der bor i Japan, som muligvis kan båndprogrammer til dig og sende dem til din adresse. Selvom dette måske ikke virker som den ideelle måde at se japanske programmer på, er det en lovlig og gratis mulighed (spar for forsendelsesomkostningerne) at se noget, der muligvis ikke er tilgængeligt via KeyholeTV, gratis streaming eller DVD. Hvis du ikke kender nogen, der bor i Japan, skal du søge online efter folk, der bor der og måske er villige til at gøre dette for dig. Der er mange onlinesamfund med medlemmer over hele kloden, måske endda på et forum eller opslagstavle, som du allerede besøger. Hvis personen er teknologisk klog nok, kan han endda binde showet og sende det direkte til din computer.

Advarsler

Der findes andre metoder til at få japanske programmer, enten på originalsproget eller med undertekster på engelsk. Der er onlinegrupper, der er dedikeret til at bevare eller underkaste shows, der måske eventuelt frigives på DVD. Lovligheden af ​​disse metoder kan dog være tvivlsom, da den beskæftiger sig med copyright-spørgsmål og brug af ulicenserede peer-to-peer-programmer, så vær altid forsigtig og download ikke noget, hvis du tror, ​​det blev opnået ulovligt.