Lion Recovery Disk Assistant Tool gør eksternt Lion Boot Recovery Drives

Apple har udgivet Lion Recovery Disk Assistant, et lille værktøj, der giver mulighed for at oprette en ekstern bootable recovery drive til Mac OS X 10.7 Lion. Dette bør afkøle nogle af klagerne fra brugere, der ikke ønskede at lave et Lion USB-installationsdrev eller boot-dvd, eller som ellers var utilfredse med Lion Recovery HD-partitionen, fordi den eksisterede på den samme bootdisk.

Selvom du lavede din egen Lion boot disk, er det en god idé at oprette en af ​​disse Recovery disker som et fejlfinding værktøj.

Krav til at bruge Lion Recovery Disk Assistant :

  • Mac kører OS X 10.7 Lion med en eksisterende Recovery HD-partition - hvis du har installeret Mac OS X Lion, har du dette
  • En ekstern USB-harddisk eller et flashdrev med mindst 1 GB ledig diskplads for at holde Recovery-drevet

Du kan nu downloade Lion Recovery Disk Assistant nu (direkte link) eller se Apples support side til værktøjet

Oprettelse af Lion Recovery Disk

Dette er meget nemt, efter at du har downloadet værktøjet:

  • Slut et USB-flashdrev eller en ekstern harddisk til din Mac
  • Start Recovery Disk Assistant, og vælg drevet
  • Vent ca. 5 minutter for at kopiere Recovery HD data over til disken

Når det er færdigt, vil du se denne skærm:

Boot fra Lion Recovery Disk

For at kunne starte fra den eksterne Lion Recovery disk:

  • Slut Recovery disken til Mac
  • Genstart Mac'en, og hold nede Optionstasten
  • Valg af Recovery som din opstartsdrev

Fordi det er en ekstern USB-disk, vises den som orange-symbolet som dette:

testet ud af hjælpeprogrammet, og det fungerer fejlfrit, med de samme funktioner, du får startet fra Gendannelsespartitionen, så du kan udføre en OS X-installation, kør Disk Utility til at formatere, partition osv., Time Machine-sikkerhedskopier og internetgendannelser.

Et par hurtige noter: Dette skaber ikke en generel Lion installer, der kan bruges til at opgradere andre Mac'er eller installere Lion på andre Mac'er, det er en gendannelsesdisk. Hvis din Mac leveres med Lion, fungerer den kun på den Mac, men hvis din Mac blev opgraderet fra Snow Leopard, kan den også bruges på andre Mac'er, der er opgraderet fra Snow Leopard. Se her for at lave en generel OS X Lion installerings- og opgraderingsdrev.

Her er Apples noter om værktøjet Recovery Disk Assistant:

Lion Recovery Disk Assistant giver dig mulighed for at oprette Lion Recovery på et eksternt drev, der har alle de samme funktioner som den indbyggede Lion Recovery: geninstaller Lion, reparer disken ved hjælp af Diskværktøj, gendan fra en Time Machine-backup eller browse internettet med Safari.

Bemærk: For at kunne oprette en ekstern Lion Recovery ved hjælp af Lion Recovery Assistant skal Mac'en have en eksisterende Recovery HD.

For at oprette en ekstern Lion Recovery skal du downloade programmet Lion Recovery Disk Assistant. Indsæt et eksternt drev, start Lion Recovery Disk Assistant, vælg det drev, hvor du vil installere, og følg instruktionerne på skærmen.

Når Lion Recovery Disk Assistant er færdig, vil den nye partition ikke blive synlig i Finder eller Diskværktøj. For at få adgang til Lion Recovery skal du genstarte computeren, mens du holder Option-tasten nede. Vælg Recovery HD fra Startup Manager.

Heads up til MacStories for at komme over dette først.