Mac'en "Differentier uden farve" Tilgængelighedsindstilling forklaret

Mac-brugere, der har udforsket præferencespanelerne Vis tilgængelighed, måske for at deaktivere gennemsigtighed eller for at øge visuel kontrast, har sandsynligvis set en anden indstilling kaldet "Differentiate without color." Hvis du har spekuleret på, hvad denne indstilling betyder eller betyder, er du bestemt ikke alene, og du har muligvis endda skiftet det til eller fra, forsøger at se nogen forskel via Mac OS X.

Den bedste forklaring på "Differentier uden farve" -indstillingen er, at den er beregnet til at være nyttig for brugere med visuelle vanskeligheder eller farveblindhed, og det sigter mod at bruge former til at videresende information frem for farver. Dette er stort i teorien, men de tilbudte justeringer er ikke særlig indlysende visuelle ændringer, der tilbydes.

Du kan prøve denne indstilling selv på en Mac med en moderne Mac OS X-version ved at gøre følgende:

  1. Åbn Systemindstillinger fra Apple-menuen og vælg "Tilgængelighed"
  2. Gå til afsnittet Skærm, og marker afkrydsningsfeltet ud for "Differentiate without color"

Kontrol af indstillingen til (eller slukket) giver ingen synlige ændringer, men de er gemt i hele Mac OS X, hvis du ser hårdt ud.

Efter at have forsøgt at finde ud af, hvad der præcist ændres, var det eneste, jeg kunne finde, en henvisning til en ekstraordinært subtil justering til nogle former i appen Messages for statusopdateringer. Her er det…

"Differentiate without color" aktiveret:

"Differentier uden farve" deaktiveret (standard):

Kan du mærke forskellen? Det er den lille farveformular af "Away" statusindstillingen, som skifter fra en cirkel til en firkant, når indstillingen er tændt.

Der er næsten helt sikkert andre lige så subtile ændringer i hele Mac OS X, når denne indstilling er aktiveret, men jeg har ikke kunnet finde dem. Hvis du kender til andre, så lad os vide i kommentarerne.

Dette er en funktion med stor potentiale, enten for at gøre valgmuligheder og knapper mere indlysende (ligesom du kan gøre med iOS med Button Shapes switch) eller for meget at hjælpe brugere med atypisk vision, så lad os håbe på fremtidige versioner af Mac system software udvide på ideen.