Macintosh Portable Ejecting en disk i rummet [Video]

I 1991 tog astronauterne en Macintosh Portable ombord på Space Shuttle mission STS-43, og blev blandt andet den første computer til at sende en email i rummet. Et lidt mindre historisk aspekt er dette forholdsvis underholdende videoklip fra den mission, der demonstrerer Macintosh Portables diskudkastningssystem, som måske virker lidt for godt i tyngdekraften.


I videoen siger en astronaut følgende, mens man observerer det underholdende resultat af en tyngdefri diskudkastning:

"... Vi har fænomener, som vi har bemærket, da vi er kommet i kredsløb her. Det automatiske diskudkastningssystem, som Mac'en har, som du kan se, når vi slippe af med disse diske, skal vi være opmærksomme på, hvor de går. "

Du skal absolut se videoen indlejret nedenfor for at se effekten, kvaliteten er lidt lav opløsning på grund af at den er video fra 1991, men det er værd at 15 sekunder:

Ifølge Apple blev Macintosh Portable taget i rummet for at tjene fire primære formål:

  1. Testning af fire markørstyringsenheder i rummet; den indbyggede trackball, en modificeret flykontrollpind, en 2 "trackball og en optisk mus
  2. Tilslutning til AppleLink, afsendelse af mail og filer og afsendelse af den allerførste email fra rummet
  3. Optag medicinske eksperimentresultater
  4. Spor rumfærdsflyvebanen

Hvis du er interesseret i at lære lidt mere om dette (og alvorligt, hvem er det ikke? Det er den første Mac i rummet!) Du kan læse flere detaljer på Apples hjemmeside her.

En stor tak til Tom Gilley, som arbejdede på projektet, for nogle tilføjede skævheder tilbage i vores kommentarer!