Gør øget lysstyrke og lydstyrkejusteringer i Mac OS og OS X

Kan du huske, hvordan du kan lave små og præcise 1/4 trinvise ændringer i lysstyrke og lydstyrke i Mac OS X Snow Leopard ved at holde tasten Option nede? Mange troede, at denne funktion forsvandt med OS X Lion, men det viser sig, at du stadig kan foretage de trinvise justeringer i både OS X Lion, OS X Mountain Lion, Mavericks, Yosemite, El Capitan og en Mac OS Sierra, selvom tastaturgenveje til at gøre så er blevet ændret nogensinde så lidt.

Sådan gør du trinvis præcis lysstyrke og volumenjusteringer på Mac

Det nye tastaturmodifikator til præcise justeringer af lydniveau og lysstyrkeniveau er følgende:

  • Incremental Brightness Adjustments: Option + Shift og F1 eller F2
  • Incremental Volume Adjustments: Option + Shift og F10 eller F11

Du vil bemærke med Option + Shift, der holder lysstyrken nede, og volumenindikatorerne har nu fire niveauer pr. Segment, hvilket gør det muligt at foretage præcise justeringer af begge indstillinger.

Der kan være en mindre variation på hvilke funktionstaster der skal bruges pr. Mac-tastatur, du leder efter F-tasterne, der styrer lysstyrken og lydstyrken selvfølgelig.

Disse er begge ret gamle tricks, men da genveje ændret med de nyeste versioner af Mac OS X, er de værd at nævne igen i betragtning af deres tidligere popularitet. Tak for tipsene Eduardo!