Overvåg webbåndbreddebrug nemt med Chrome

Hvis du nogensinde har ønsket at se al dataoverførsel og båndbreddebrug, mens du surfer på internettet, ved du det ikke nødvendigvis en nem opgave. Heldigvis giver en kendte funktion indeholdt i den fremragende Google Chrome-webbrowser en simpel løsning, og det giver mulighed for nem overvågning af, hvor meget data der indtages i en given webs browsing session.

Selvom der er mange grunde, du måske vil gøre dette, er en af ​​de bedste praktiske anvendelser af denne funktion at holde øje med brugen af ​​båndbredde, mens du bruger internettet via et iOS Wi-Fi Hotspot eller med Android-tethering. Fordi det gør det meget nemt at vide, hvor meget data du bruger, finder du det som et glimrende værktøj til at holde dig inden for dine tildelte dataplangrænser, i hvert fald når du bruger internettet.

Brug af båndbreddebrugsmåleren i Chrome

Dette begynder øjeblikkeligt at holde styr på data, der er blevet sendt og modtaget gennem Chrome-browseren:

  • Afslut fra Chrome, hvis den allerede er åben, og genstart den for at starte en frisk browsing session (ikke teknisk nødvendig, men det gør det meget lettere)
  • Tryk på Kommando + L for at hoppe til positionslinjen og indtaste følgende præcist:
  • chrome://net-internals/#bandwidth

  • Overvågning af båndbredde begynder straks, tryk "Stop" for at afslutte båndbreddeforbrugsovervågning, eller tryk "Reset" for at nulstille dataanvendelsestælleren tilbage til nul

Skærmbillederne er taget på en Mac, men det fungerer faktisk i alle versioner af Chrome, hvad enten det gælder Mac OS X, IOS, Android, Windows eller Linux.

Hvis du ikke genstarter Chrome, eller du bare vil starte igen, skal du trykke på knappen "Reset" for at skubbe tælleren tilbage til nul.

Dataoverførslen rapporteres i kilobytes (kb), og hvis det ikke er menneskeligt læseligt nok til dig, så brug bare en simpel beregning for at dreje nummeret til megabyte (mb):

Nummer i KB / 1024 = MB

Mac-brugere finder det super nemt at udføre MB-datakonvertering ved at trykke på Command + Mellemrumstasten for at indkalde Spotlight, derefter indtaste den enkle formel og lade Spotlight's regnemaskinefunktioner gøre matematikken for dig:

I dette eksempel på skærmbillede brugte Chrome-sessionen 20 MB data.

Der er ringe betydning for at lade denne køre i Chrome, og det anbefales at lade det aktivt tælle data, mens du bruger Personal Hotspot eller enhver anden form for cellulær internetforbindelse. Med hvor hurtigt LTE er endnu, hvor begrænsede dataplaner er, er det bemærkelsesværdigt nemt at gå over de tildelte grænser og afvikle nogle ganske kraftige tillæg, så hold øje med din celle data brug og ikke blive overrasket i slutningen af måned med en stor regning fra din celleudbyder.

Endelig, hvis du finder dig selv ved hjælp af Wi-Fi Hotspot og data tethering funktioner på din mobiltelefon, overveje at følge vores vejledning om at reducere dataforbrug specifikt til Hotspot, og hvis du er på en Mac, apps som SurplusMeter og kommandoen line tool netop kan hjælpe med at holde øje med al båndbredde brug, ikke kun fra internettet.