Online tegneværktøjer til illustrering af børnebøger

Professionel kunstsoftware kan være dyrt og koster normalt flere hundrede dollars. Mange begyndende bogillustratorer, der ikke har råd til disse programmer, drager fordel af gratis downloadede kunstprogrammer online. Intet gratis program opfylder alle dine behov, men download af flere af disse programmer kan skabe et robust værktøjssæt.

GIMP

GIMP er et kraftfuldt freeware-bitmap-kunstprogram. Det duplikerer mange af de funktioner, der er tilgængelige i Photoshop, kunstindustriens standard, og er tilgængelig til Linux, Mac og PC. For de illustratorer, der er vant til en Photoshop-brugergrænseflade, er der endda et plug-in, du kan downloade for at gøre GIMPs layout svarende til Photoshop. Der er dog ulemper. GIMP er ikke kompatibel med alle digitale tablets. Det kan heller ikke gemme filer i et CMYK-format, den trykte industristandard.

GIMP gimp.org/

Artweaver

Artweaver, et alternativ til GIMP, har en mere venlig brugergrænseflade svarende til Photoshop. Ligesom Photoshop har det understøttelse af lag, gradienter og forskellige typer børster. Det tilbyder også CMYK support. Men Artweaver er kun tilgængelig for Windows-baserede computere og er ikke tilgængelig for Mac eller Linux.

Artweaver artweaver.da.softonic.com/

Påfugl farvevælger

Peacock Color Picker-programmet giver dig mulighed for at justere farverne på dit digitale kunstværk. Dette er især vigtigt, hvis du bruger freeware-programmer til at oprette dine illustrationer, da de fleste af dem gemmer filer i et RGB-format. Trykte illustrationer skal være i CMYK-format, som har et mere begrænset farveområde. Især mangler flere lyse nuancer i CMYK. Fordi mange børnebilleder har lyse farver, vil en udskrevet version af en RGB-fil sandsynligvis komme dårligt ud, medmindre du justerer den med et program som f.eks.Peacock Color Picker.

Reohix: Peacock Color Picker reohix.com/peacockcolorpicker.htm

Inkscape

Inkscape er freewareækvivalenten til Adobes Illustrator. De fleste mennesker bruger det til layoutdesign, men det har også en funktion, der giver dig mulighed for at gøre et bitmap-kunstbillede til et vektorbaseret. Programmet gør linjerne i dit kunstværk renere og glattere.

Inkscape inkscape.org/

PrimoPDF

PrimoPDF er en freeware PDF-konverter. Det giver dig mulighed for at konvertere billeder og dokumenter til Adobe Acrobat-dokumenter, der ofte bruges i forlagsbranchen. PrimoPDF er begrænset, men let at bruge med en simpel brugergrænseflade. PrimoPDF er kun tilgængelig til pc'er.

PrimoPDF primopdf.com/index.aspx