Åbning af DOCX-filer på en Mac, uden Microsoft Office

Mac-brugere kan støde på DOCX-filer fra tid til anden, ofte sendt fra en Windows-bruger som en vedhæftet fil eller på anden måde, da .docx-filtyper er standarddokumenter, der er oprettet i nyere versioner af Microsoft Office. Men hvad nu hvis du ikke har Office på Mac? Det er okay, selvom du ikke har Office installeret i Mac OS X, kan du stadig åbne, læse og redigere docx-filer på moderne versioner af Mac OS X, oftest uden yderligere software.


Vi viser dig hvordan du åbner en docx-fil i tekstredigering og sider i Mac OS X. Selvfølgelig, hvis Mac'en har Microsoft Office, kan du også bruge Office til at åbne .docx-filen.

Sådan åbnes en DOCX-fil i Mac OS X med tekstredigering

Tekstredigeringsprogrammet er overraskende alsidigt og kan nemt se og redigere det store flertal af docx-filer på en Mac. Dette er også den nemmeste måde at åbne en docx-fil i OS X på, som nogle moderne versioner tjener som standardåbner til .docx-filtype, men nogle gange skal du muligvis

  1. Gå til / Programmer / mappe og åben TextEdit
  2. Find den .docx-fil, du vil åbne i TextEdit, og træk og slip filen på TextEdit-ikonet i Dock'en *

* Nogle versioner af Mac OS X vil som standard forbinde og åbne en .docx-fil med TextEdit

TextEdit-metoden fungerer for at åbne, se og redigere det store flertal af Docx-filer, som en Mac kan støde på. For enkle tekstbaserede docx-filer kan dette ofte være en passende løsning til at se og justere en docx-fil, gemme den, og vende tilbage til afsenderen, eller hvad der ellers er nødvendigt for at udføre med den pågældende fil.

Der er dog en potentiel hiccup, idet nogle komplekse docx-filer eller dem med signifikant formatering kan gøre upassende i TextEdit, hvilket gør det mindre end et ideelt miljø til at redigere en docx-fil. Hvis du oplever denne type displayfejl, når du lægger en docx fil i TextEdit, kan du henvende dig til appen Sider, som installeres som standard på de fleste Mac-computere, ellers er tilgængelig fra Mac App Store.

Sådan åbner du DOCX-filer med sider i Mac OS X

Sider til Mac gør et meget godt stykke arbejde med at gøre kompleks formatering fundet i mere komplicerede docx-filer, og hvis dokumentet ser så underligt ud eller ikke vises korrekt i TextEdit, er Pages løsningen (bortset fra at installere Microsoft Office selvfølgelig) :

  1. Åbn appen Sider i Mac OS X (fundet i / Programmer / mappe)
  2. Træk menuen "Fil" og vælg "Åbn" (eller "Import" afhængigt af versionen af ​​sider)
  3. Naviger til og vælg den mål .docx-fil, du vil åbne i sider, og vælg at åbne den fra filbrowseren

Sider skal vise docx-filen uden nogen formateringsproblemer eller problemer, og det skal se ud, som det kom fra Windows- eller Microsoft Office-verdenen.

En anden vigtig fordel for at åbne en docx-fil i sider er, at du kan gemme alle Sider-filer som Word-doc og docx-format, hvilket gør det nemt at gemme og sende filen til brugere på Windows eller i et Microsoft Office-miljø, ved at vide, at det vil være fuldt kompatibel på deres ende. Hvis du foretrækker måden, Sider håndterer filerne, kan du ændre filassociationen for alle docxtyper, der skal åbnes med sider, snarere end en anden app på Mac.

Hvis du stadig har problemer med at se DOCX-filen korrekt i Mac OS X (eller åbner filen overhovedet), kan du henvende dig til kommandolinjen og konvertere en docx-fil til enkelt doc-format med tekstutil, hvilket ganske vist er et mere komplekst opgave end at bruge TextEdit eller Pages, da det indebærer en terminalkommando. Den samme terminal utility giver også mulighed for batch konvertering til tekst (TXT) format også, bare hvis du har et ton af filer, du vil læse indholdet af, men er ligeglad med formateringen vedhæftet. Disse situationer kan være gode til standarddokumentfiler, hvor dataene i filen er vigtige, men formateringen eller det rige medie i et dokument er ikke.

Endelig er en anden mulighed for nogle stædige filer at bruge et gratis værktøj fra Microsoft kaldet Open XML Converter. Open XML Converter giver dig mulighed for at konvertere Open XML-filer, der blev oprettet i Office 2008 til Mac eller Office 2007 til Windows, så du kan åbne, redigere og gemme dem i tidligere versioner af Office til Mac. Dette kan være en ideel løsning til brugere, der spænder over mange udgivelsesversioner af Office, Mac OS X og Windows, da det giver mulighed for større kompatibilitet i mange tilfælde.