Beskyt Hearing ved at indstille volumenbegrænsninger på musik spillet i iOS

Har du nogensinde haft nogen, der sender dig deres hovedtelefoner for at høre en sang, og havde dine ører blæst af et uhyrligt højt lydniveau? Nå, som standard kan enhver vride lydstyrken op på musik, der spilles fra en iOS-enhed til 100%. Det lyder måske ikke som en big deal, men der er situationer hvor lytte til musik som højt kan potentielt være problematisk, hvilket fører til uvidende for omverdenen eller endda teoretiske høreproblemer. Dette er især vigtigt for børn, som måske ikke er klar over, at lydstyrkeniveauet er skadeligt. Så hvis du eller dine børn lytter til en masse musik med hovedtelefoner på en iPhone, iPod touch eller iPad, kan du overveje at indstille en maksimal lydgrænse for Music-appen.


Maksimum lydstyrke er en valgfri indstilling, der angiver en systemgrænse for lydstyrke, der tilsidesætter, uanset indstillingen for Musik-appens lydstyrke er indstillet til. Dette betyder, at selvom musikappen er indstillet til 100%, hvis systemets lydgrænse er indstillet til 50%, vil musikken ikke nå ud over denne 50% indstilling. Dette kan medvirke til at forhindre en række problemer ved at lytte til musik, der er for højt, og kan være et godt trick for at beskytte hørelsen af ​​følsomme personer, især børn, der kan spille med det fysiske volumeniveau, men selv for os der bare lytter til en masse musik med hovedtelefoner på eller ørepropper i (og ja, lydstyrken gælder også for lydport AUX audio output).

Indstilling af en maksimal lydgrænse for musik, der spilles fra iOS, er ret simpel :

  1. Åbn appen "Indstillinger" og rul ned for at finde sektionen "Musik"
  2. Vælg indstillingen "Volume Limit", som vil blive indstillet til "Off" som standard
  3. Juster skyderen til volumenbegrænsning til et niveau, som du vil indstille som maksimum
  4. Tryk for at gå tilbage eller gå ud af Indstillinger for at indstille grænsen

Med et volumenbegrænset cap sæt kan du starte musikappen og starte afspilning af en sang eller radiostation for straks at høre forskellen.

Igen kan dette ikke være en stor ting for mange brugere af iPhone, iPod og iPad, men det kan være et rigtig godt tip til forældre og pædagoger for at forhindre problemer med lydblæsning.

Men hvad med de få sange eller lydspor i et musikbibliotek, der har meget lavere lydniveauer, og er svært at høre uden at skrue op for lydstyrken? IOS har tænkt på den situation, med en separat unik indstilling kaldet 'Sound Check', som afspiller lydstyrken ud af afspilning af lyd, så alle sange generelt afspilles på samme niveau. Det virker særligt godt med Volume Limit, og det er et godt ekstra trick at bruge.

Vær opmærksom på, at nogle tredjeparts hovedtelefon mærker også har deres egen lydstyrkekontrol på deres fysiske hardware, hvilket betyder, at selv om der er fastsat en lydgrænse for Music-appen, kan hovedtelefonerne selv spille noget ekstremt højt og på skadeligt niveau. Hvis du bruger et par hovedtelefoner som det, og deler dem med børn, vil du måske indstille en lavere iOS volumengrænse for at rumme alle ekstreme niveauer.

Dette dækker iOS-verdenen med en iPhone og iPad, men Mac og mange apps som iTunes har også lignende funktioner til musik og lydstyrkeniveauer (endda at få sangspecifikke i iTunes). På samme måde som hovedtelefoner indeholder de fleste eksterne højttalere også deres egne lydstyrkekontroller, som nemt kan tilsidesætte systemindstillingen, så vær opmærksom på det og sæt grænserne i overensstemmelse hermed.