Typer af webadresser

Internettet er fyldt med forskellige websteder, hver med forskellige dagsordener og formål. Normalt kan domænet give dig et tip til, hvilken type webside du vil besøge. Du kan identificere et domæne med de sidste tre bogstaver i Uniform Resource Locator, almindeligvis kendt som URL. For eksempel er www.ehow.com en URL, domænet er .com.

.com

Det mest almindelige domæne er .com, der ofte refererer til et forretnings- eller kommercielt websted. Mange virksomheder, butikker og produkter bruger dette som deres domæne. Disse websteder kan give oplysninger om virksomheder, mennesker eller produkter. Ud over at give information kan nogle af disse websteder også sælge produkter eller vise videoer eller give seeren ekstra indhold til at ledsage et tv-show eller anden form for medier.

.edu

Hvis domænet er .edu, hører webstedet normalt til et uddannelsessted som et universitet eller college. Disse websteder er meget troværdige, fordi de rigtige kanaler ved institutionen normalt har filtreret og godkendt de indsendte oplysninger på hjemmesiden. Oplysningerne afspejler normalt institutionen, hvad enten det er at give oplysninger om skolen eller udgivelsesarbejde udført af fakultetet eller fremtrædende studerende.

.gov

Domænet .gov henviser til et statsejet websted. Det kan være for dit land, din stat eller en regeringssponsoreret organisation. Disse websteder er lige så pålidelige eller måske mere pålidelige end .edu-domæner, fordi indholdet på disse websteder er godkendt og afspejler det firma eller agentur, der har registreret domænet. Regeringen kunne bruge disse websteder til at offentliggøre nye love eller regninger, annoncere kommende pressekonferencer eller frigive bulletiner og anden vigtig information.

Søgemaskiner

Nogle websteder er udelukkende specialiserede som søgemaskiner for at give folk lettere navigation på Internettet, hvis de ikke kender URL'en til et nøjagtigt websted. Søgemaskiner giver en liste over websteder, du kan besøge, baseret på de kriterier, du har indtastet for din søgning. Mange af disse websteder ender i .com-domænet. For eksempel er google.com, bing.com, ask.com alle søgemaskiner.

Andre domæner

Der findes flere domæner end de tre tidligere nævnte. Hvert land har specifikt et domæne til at repræsentere sin nation. For eksempel ejer Canada domænet .ca. Hvis en canadisk virksomhed eller regering vil repræsentere sin canadiske tilknytning, kan den anmode om domænet .ca. Denne betegnelse giver søgere mulighed for at identificere den nationale informationskilde og afgøre, om det vil være relevant for dem.

Blogs og personlige websteder

Internettet bliver mere brugervenligt og giver almindelige borgere, der ikke er computergenier, mulighed for at sende deres egne tanker, billeder og arbejde på Internettet. Websteder som Blogger eller Wordpress giver dig mulighed for at oprette og tilpasse din egen blog, så du kan skrive om emner, der interesserer dig, og udgive dem på Internettet. Hvis du ønsker at designe dit eget websted, kan du købe et domæne og uploade dit indhold. Ofte forbundet med mening er det vanskeligere at kontrollere indhold fra disse websteder, medmindre forfatteren lister citater.