Escape Key-anvendelser

"Escape" -tasten, ofte mærket som "ESC" -tasten, er en standardnøgle i computertastaturer. Traditionelt er denne nøgle placeret øverst til venstre på tastaturet til både bærbare computere og stationære computere. Det har en række anvendelser afhængigt af softwaren og computerbaserede funktioner, der bruges af brugeren. Ved at trykke på det i kombination med andre taster kan det også resultere i andre, mere specifikke funktioner, som også typisk er software- eller computertypeafhængige.

Annullering af en kommando

"ESC" -tasten bruges primært til at stoppe, annullere eller afbryde en kommando på computeren. Det fungerer som en genvej til handlinger som "Nej", "Afslut", "Afslut", "Annuller" eller "Afbryd." Det kan også lukke en menu fejlagtigt klikket på åben. Disse anvendelser af "ESC" -tasten er identiske på Mac-, PC- og Linux-platforme. I Mac-systemer bruges denne nøgle til fuldstændigt at slette det, der er skrevet i søgefeltet "Spotlight" i stedet for langsomt at slette hvert tegn ad gangen. Det er også en populær genvejstast til "Stop" -knappen i en række webbrowsere.

Sætte et spil på pause eller afslutte en afspilning eller præsentation

Ved at trykke på "ESC" -tasten i Powerpoint, Keynote og andre præsentationsprogrammer stoppes kørslen af ​​et lysbilledshow. Det giver også mulighed for at stoppe afspilningen af ​​animationer på websider. Når du bruger fuldskærmstilstand for mange videoafspilningsprogrammer, som Netflix, YouTube eller QuickTime Player, kan du trykke på denne tast enten stoppe afspilningen eller returnere siden til afspilningsvinduets normale skærmstørrelse. I de fleste computerspil er denne tast den genvej, der bruges til at "sætte spillet på pause" eller åbne menuen i spillet.

Skjuler browsermarkøren

Når musemarkøren bliver en irriterende distraktion, når du ser eller læser noget på en webside, trykker du på "ESC" -tasten, får markøren med det samme til at forsvinde fra visningsskærmen. At komme tilbage til markøren på skærmen kræver simpelthen at flytte musen, trackpad, trackball eller pen-tablet, afhængigt af hvad der i øjeblikket bruges med computeren. Denne funktion fungerer i populære webbrowsere som Apples Safari og Mozilla Firefox på både Mac- og pc-platforme.

Gemme ændringer eller afslutte programmer og menuer

For Windows-baserede computere kan tryk på "ESC" -tasten læseren let forlade BIOS-menuen for at gemme ændringer og afslutte systemet. BIOS lader brugeren foretage systemændringer på computeren, såsom den administrative adgangskode og rækkefølgen for opstart af computerens drev. Denne nøgle giver også brugeren mulighed for hurtigt at gemme ændringer eller afslutte nogle programmer i Windows, Mac og Linux uden at skulle bruge musen, trackpad, trackball, pen-tablet eller en hvilken som helst ekstra tast på tastaturet. Efter at have trykket på "ESC" -tasten vises ideelt set en dialogboks med valgmuligheder for at gemme inden afslutning, afslutning uden at gemme eller endda annullere kommandoen.