Fjern Bluetooth PAN hjælper med at løse Wi-Fi-konflikt i OS X Yosemite?

Et af de mest frustrerende problemer, der har påvirket nogle brugere af OS X Yosemite, er vedvarende problemer med trådløse netværk. Apple har udgivet flere opdateringer til OS X, der tager sigte på at løse problemet, men for nogle Mac-brugere tilbyder de heller ikke nogen hjælp, eller endnu værre, der kan være nye problemer med Wi-Fi-forbindelser. Vi har tilbudt flere løsninger til fejlfinding af wi-fi-problemer i OS X Yosemite, som mange brugere rapporterer, er vellykkede, men for dem, der fortsat oplever trådløse problemer i OS X 10.10.2, findes der en anden mulig løsning. Du skal blot fjerne Bluetooth PAN-grænsefladen fra Mac'en.


Hvorfor det virker i nogle situationer, er det ikke helt klart, måske fjerner den bare direkte kilden til en Bluetooth / Wi-Fi-konflikt, men for dem, der har kæmpet med OS X wi-fi-problemerne, der tilsyneladende lindres ved at deaktivere Bluetooth, Dette giver en alternativ løsning, der ikke indebærer fjernelse af Bluetooth-kapacitet (selvom du ikke kan bruge Bluetooth PAN, mere på det i et øjeblik *). Dette er en simpel (og let omvendt) procedure, så det kan derfor være et forsøg værd.

  1. Gå til Apple-menuen og vælg Systemindstillinger
  2. Gå til netværkets kontrolpanel
  3. Vælg "Bluetooth PAN" fra listen over netværksgrænseflader i menuen til venstre
  4. Tryk på Delete-tasten eller [-] minus-knappen for at fjerne Bluetooth PAN-grænsefladen

Tilsyneladende behøver du ikke engang at genstarte Mac'en, men det ville helt sikkert ikke skade noget. Når dette virker, er effekten tilsyneladende øjeblikkelig. Jeg siger tilsyneladende, fordi jeg ikke er i stand til at teste denne, simpelthen fordi min Mac med Yosemite har en generelt stabil forbindelse til internettet.

Bemærk, at kommandolinjebrugere også kan indtaste følgende streng i terminalen for at opnå samme effekt:

sudo networksetup -removenetworkservice "Bluetooth PAN"

* Bluetooth PAN (Personal Area Network) bruges til tættere forbindelser mellem en Bluetooth-kompatibel enhed, som en iPhone, Android eller iPad, og en computer, som en Mac eller Windows-pc. Fjernelse af Bluetooth PAN-grænsefladen fjerner derfor den funktionalitet fra Mac'en. Det betyder også, at fjernelse af Bluetooth PAN vil miste muligheden for at bruge Instant Hotspot i OS X med en iPhone, hvilket i grunden blot er en hurtig måde at aktivere internetdeling og Personal Hotspot-funktionen på en iPhone uden at gøre det på selve enheden. gør kun dette, hvis du er sikker på, at du ikke behøver at bruge Instant Hotspot (bemærk at USB-internetdeling og tethering stadig fungerer fint).

Du kan nemt tilføje Bluetooth PAN-grænsefladen til Mac ved at klikke på knappen [+] plus i hjørnet af panelet Netværkspræferencer.

Dette trick blev efterladt i vores kommentarer og yderligere detaljer blev leveret af IHealthGeek, som har rapporteret øjeblikkelig succes.

Hvis du prøver det, skal du give os en kommentar til, hvad din erfaring har været, og hvis det løser de problemer, du har oplevet med OS X Yosemite wi-fi og / eller Bluetooth-problemer.