Mus acceleration på en Mac - hvad det er og hvordan du justerer eller deaktiverer det

Hvad er mus acceleration?
Mus acceleration er noget, som de fleste Mac-brugere ikke tænker to gange om, mange er ikke klar over, at det selv eksisterer. Som standard tæller musedriverne musens bevægelse og afhænger af dine følsomhedsindstillinger, vil cursoren derefter bevæge sig over skærmen med en tilsvarende og ensartet afstand. Mus acceleration er dybest set en tærskelindstilling oven på dette, så når musen bevæges forbi et bestemt punkt eller med en bestemt hastighed, bevæger markøren sig hurtigere og går videre og fremmer således bevægelseshastigheden og hastigheden af ​​musemarkøren.

Sådan deaktiveres eller justeres mus acceleration

Der er flere måder at deaktivere eller justere musek accelerationskurven i Mac OS X, her er 3 nemme måder at slukke eller justere kurven på:

1 - Deaktiver mus acceleration med standardindstillinger

Følgende standardkommandokommando vil deaktivere musek accelerationskurven i Mac OS X. Dette indtastes i Terminal en gang og kan vendes eller justeres ved at ændre -1 på slutningen. Du skal generelt logge ud for at ændringen træder i kraft:

defaults write .GlobalPreferences com.apple.mouse.scaling -1

Træk tilbage for museskalaen for at ændre, log ud og ind eller genstart for at den skal træde i kraft. Du kan teknisk ændre skaleringsnummeret til stort set alt hvad du vil ved at justere nummeret på enden.

Du kan også læse den aktuelle indstilling for mus acceleration ved at gøre følgende kommando:

defaults read .GlobalPreferences com.apple.mouse.scaling

For de fleste mus i Mac OS X er standardindstillingen sat til "2" eller "3", men nogle brugere finder værdier så lave som 0.125 og 0.25. Det afhænger virkelig af hvilken type mus du bruger, og din version af Mac OS X. Så hvis du vil gendanne til standardindstillingen for mus acceleration, ville du bruge denne kommando:

defaults write .GlobalPreferences com.apple.mouse.scaling 2

Du skal typisk logge ud og komme ind for at ændringen skal træde i kraft.

2 - Brug et kommandolinje script til at stoppe mus acceleration

Et andet alternativ er et lille script skrevet af chrisk kaldet killmouseaccel, den kører på en Mac og deaktiverer mus acceleration, mens den kører, og en genstart tændes og tændes. Få mere at vide om scriptet for at deaktivere Mac OS X mus acceleration via kommandolinjen her.

Dette let at bruge script vil helt deaktivere mus acceleration i Mac OS X. Indstillingerne er reversible ved at genstarte maskinen. Dette er en favorit til Windows-spillere.

3 - Manuel justering af mus acceleration med et præferencepanel

For brugere, der ønsker præcis kontrol med mus acceleration på Mac, kan du downloade et gratis pref panel for at aktivere en sådan funktion. Musen acceleration præferencepanel er her - du kan manuelt justere eller deaktivere mus acceleration via denne præferencepanel i Mac OS X, det er praktisk, hvis du vil manuelt justere kurven i stedet for bare at deaktivere den.

Hvis du leder efter bare øjeblikkelige ændringer og slukker det, vil jeg anbefale kommandolinjemetoderne, hvis du vil have præcis kontrol over accelerationskurven, er præferencepanelet meget nyttigt.

Hvorfor kan folk lide mus acceleration?

Mange nye Mac-brugere er ikke vant til musacceleration eller den højere kurve, som Mac OS X's acceleration giver sammenlignet med Windows. Mus acceleration kan forårsage tab af markør præcision, især når man forsøger at tegne med markøren i visse applikationer eller mere almindeligt i spil. De mest almindelige mus acceleration klager kommer fra gaming verden, hvor accelerationskurven kan føre til uventede mus bevægelser i spil som Team Fortress 2 og Starcraft 2 , blandt mange andre.

Personligt har jeg ikke noget imod mus acceleration overhovedet, men jeg har brugt Mac'er i lang tid, så kurven føles ikke fremmed for mig. Mange Mac-switche fra Windows-verdenen kommer til Mac OS X og finder markøren føles sjov og mere lydhør. Det er generelt folkene, der gerne vil tilpasse kurven eller deaktivere funktionen. Til optegnelsen eksisterer mus acceleration i Windows, det er bare på en anden tærskel og følsomhed.