Kør AppleScript fra kommandolinjen i Mac OS X med osascript

Mac-brugere kan køre AppleScript fra kommandolinjen, hvis det ønskes, enten ved at køre en script-fil direkte eller ved at give osascript-kommandoen direkte almindelige tekst script-udsagn. Dette kan være nyttigt til mange formål, men bør være særligt rart for brugere, der bruger meget tid på kommandolinjen, eller som udfører fjernadministrationsopgaver med ssh.


Osascript-kommandoen vil udføre et hvilket som helst OSA-script, vi fokuserer på AppleScript her, men du kan faktisk bruge osascript til også at udføre Javascript, hvis du bruger -l-flag til at justere sproget.

Running AppleScript Script Files fra kommandolinjen

Hvis du vil køre en AppleScript-scriptfil fra Terminal i Mac OS, skal du blot pege på osascript til .scpt-kommandolinjestien som sådan:

osascript /example/path/to/AppleScript.scpt

Hvis du f.eks. Gemte dette script til automatisk at oprette forbindelse til en VPN som en scriptfil i stedet for et program, kan du pege osascript-kommandoen direkte på filen for at udføre den. Enhver .scpt-fil kan startes ved blot at pege på osascript-kommandoen på den rigtige sti, uanset om den blev oprettet i Script Editor of AppleScript eller fra en almindelig tekstfil, betyder det ikke så længe syntaksen er korrekt.

Kører AppleScript Script udsagn direkte fra terminalen

Hvis du vil køre et bestemt AppleScript-script eller erklæring uden at have det gemt som en .scpt-fil, kan du simpelthen bruge -e-flag og derefter de nødvendige enkelt og dobbelt citater for korrekt at citere og undslippe scriptet.

For et par eksempler:

osascript -e 'display dialog "Hello from osxdaily.com" with title "Hello"'

Viser en dialogboks, der siger "Hej"

osascript -e 'tell app "Finder" to make new Finder window'

Vil åbne et nyt Finder-vindue

osascript -e "set volume 0"

Vil dæmpe systemets lydstyrke.

Vi har dækket adskillige korte AppleScripts ved hjælp af osascript-kommandoen før, herunder yndefuldt afslutte applikationer i Mac OS fra kommandolinjen, indstilling af Mac-tapet fra kommandolinjen, udstødning af alle monterede mængder, dæmpning eller ændring af systemvolumen og meget mere. Enhver, der er interesseret i at lære mere om AppleScript, kan finde en betydelig mængde information, syntaks, kommandoer og nyttige hjælpelinjer i programmet "Script Editor", der er bundtet med MacOS og Mac OS X.

Kender du noget særligt interessant tricks til at bruge AppleScript fra kommandolinjen? Lad os vide i kommentarerne nedenfor.