Kør Hypercard på Moderne Mac OS via Web Browser

Kan du huske Hypercard? Hvis du er en (meget) langvarig Mac-bruger, kan du måske huske tinkering med den fantastiske Hypercard-applikation, som er beskrevet af skaberen som "et software erector-sæt, som gør det muligt for ikke-programmører at sammensætte interaktive oplysninger" ved hjælp af HyperTalk-skriptsproget sammen med en brugervenlig interaktiv grænsefladebygger.

Selv om Hypercard aldrig blev ført sammen til den moderne æra i Mac OS X eller iOS (suk, måske en dag), hvis du føler dig nostalgisk for at geeking ud i HyperTalk endnu en gang, kan du nemt køre hele Hypercard-applikationen og nyde en flok retro HyperCard-stabler på din moderne Mac lige nu takket være den store browser-emulator på archive.org.

At køre Hypercard i dag, alt hvad du behøver, er en moderne webbrowser, der kører i Mac OS, Mac OS X, Windows eller Linux. Ja virkelig.

Vi linker til fire forskellige måder at køre HyperCard i en webbrowser, den første er simpelthen Hypercard på egen hånd i System 7.5.3, mens de tre andre links er Hypercard med store samlinger af præfabrikerede Hypercard stabler - hvoraf nogle Du vil uden tvivl genkende, om du har udkørt nogen af ​​disse ting for årtier siden. Hvert link nedenfor kører Hypercard oven på en gammel Macintosh OS-udgivelse i webbrowseren. Alt efter emulering behøver du ikke at downloade eller installere noget, bare klik på linket for at starte et nyt vindue og derefter klikke for at starte den browserbaserede virtuelle maskine .

  • HyperCard i System 7.5.3
  • HyperCard Stacks Volume 1
  • HyperCard Stacks Volume 2
  • BMUG Hypercard stabler

Er det sejt eller hvad?

For mange gamle Macintosh-anvendelser var Hypercard deres første foray i det blotte koncept om at skabe software, uanset om det bare var et tåget lydkort, en simpel applikation eller et spil. Dedikerede udviklere byggede endda helt udførlige programmer og spil på Hypercard-platformen, herunder det vildt populære 1993-spil Myst.

* Videoen nedenfor fra 1987 diskuterer Hypercard med den berømte Apple ingeniør Bill Atkinson:

Hvis du nyder denne retro blast fra fortiden, vil du sandsynligvis nyde vores andre emulatoremner samt at køre klassisk Mac OS i en browserbaseret Mac Plus-emulator også. Har lidt retro sjov!