Sikkert slette filer i Mac OS X fra Finder

Du kan sikkert slette filer fra Mac OS X lige fra Finder. Dette er langt den enkleste metode til sikkert at slette noget på Mac, og processen er ret lige fremad, meget ligner den normale procedure for at slette en fil, bortset fra at du får adgang til en separat mulighed for at aktivere det "sikre" lag:

  • Placer filer, mapper eller det indhold, du vil have, sikkert slettet i papirkurven som normalt
  • Dernæst trækker du ned "Finder" -menuen og vælger "Secure Empty Trash" fra indstillingerne (også tilgængelig med kommando + højreklik på papirkurv-ikonet)

Processen begynder med det samme, men i modsætning til den normale tilgang til tømning af Papirkurv finder du processen tager lidt længere tid.

Årsagen til at det er langsommere er ganske simpelt, og det er fordi Secure Delete faktisk skriver tilfældige mønstre af nuller og andre tegn over dataene i stedet for blot at frigøre pladsen på disken og dermed øge sikkerheden ved at gøre filen næsten umulig at komme sig, da den har blevet omskrevet over så mange gange. I det væsentlige betyder det, at filen bliver utilgængelig, i hvert fald ved hjælp af rimelige eller enkle datainddrivelsesmetoder.

Hvis du selv finder denne mulighed ofte, kan du bare skifte indstillingen 'altid' i Finder-indstillinger, hvilket gør, at papirkurven indholdet bliver slettet hver gang i stedet for det pr. Papirkurv, du skal få adgang til manuelt .

Dette er især nyttigt for at fjerne eventuelle følsomme data eller filer, som du ikke ønsker, at andre skal grave op, som når du overfører din Mac til en ny ejer. Bemærk, at sletning af hver enkelt fil fra en Mac på denne måde ikke er den mest effektive tilgang til sikker sletning af gamle data, og hvis du planlægger at ændre ejerskabet til en Mac og vil være sikker på, at ingen af ​​dine personlige oplysninger, filer eller data kan genoprettes, skal du gå et skridt videre og sikkert formatere hele drevet, som du kan lære at gøre her.