Send beskeder & SMS fra Web & Email med et URL-trick

Mac- og iOS-brugere kan starte iMessage-samtaler og sende sms-beskeder fra internettet, e-mail eller andetsteds et link kan klikkes ved at bruge en tilpasset webadresse til at starte appen Messages. Ved hjælp af dette kan du starte en iMessage-chat til en anden iMessage-bruger eller sende dem en SMS via Messages-appen (fra en iPhone, eller hvis SMS-relæ er indstillet på Mac'en). Dette er et pænt lille trick, der ligner på at starte et FaceTime-opkald fra en webadresse eller på nettet, og det kan være nyttigt for medarbejdermapper, interne websider, e-mails, HTML-signaturer, eller endda hvis du bare vil tilbyde en simpel metode til kontakt via en generel webside.


Hemmeligheden om at starte en iMessage-samtale fra et link, strukturerer URL'en korrekt. Dem, der er bekendt med HTML, genkender det hurtigt, da det simpelthen bruger et anker-tag, hvor referencen er iMessage-applikationsprotokollen i stedet for http eller ftp.

Brug af en URL til at sende en iMessage

Sådan kan iMessage-linkene se ud, du kan angive en e-mail-adresse, et telefonnummer eller et Apple-id som mål. For eksempel:

Således kan strukturering af webadressen til iMessage (eller tekstbesked sendt fra iMessage-appen) se ud som følger:

iMessage this number

For et levende eksempel: Hold musen over dette link for at se webadressen, klik på den for at åbne meddelelsesappen med det angivne nummer 408-555-5555, og nej det er ikke et rigtigt tal, men hvis du klikker på linket, vil det vise hvordan dette URL-trick virker for at starte meddelelsesappen for at sende iMessage.

Indlejret i en e-mail kan se noget ud som følgende, det er en almindelig webadresse, men handlingen er det, der er anderledes, og udløser Messages app, der skal startes, når modtageren er udfyldt.

Hvis du klikker på iMessage-URL'en, starter du øjeblikkeligt app'et Messages i OS X eller iOS med målmodtageren som den kontakt, der er udfyldt i meddelelsesvinduet.

Som antydet før, er dette virkelig nyttigt for interne medarbejderkataloger og kommunikation, indlejring i e-mails, der bruges som en del af en HTML-signatur på iPhone eller iPad (eller en HTML-signatur i Mac Mail-appen også) eller for blot at henvise til bredere web.

Longtime-læsere kan huske, at vi har dækket et lignende trick med brugerdefinerede links til SMS og iChat før, men nu, da iMessage-tjenesten er blevet bredere, er det meget mere nyttigt, især hvis du bruger det med e-mail eller en intern webside.