Sæt eller deaktiver søvn på grund af Mac System Inactivity fra kommandolinjen i OS X

Mac-brugere kan justere inaktiv tid til at sove deres computere nemt gennem energibesparelsespanelet, men mange avancerede OS X-brugere kan ønske at vende sig til kommandolinjen for at udføre en sådan opgave. Dette giver mulighed for scripting, fjernkontroll og ændring af inaktiv søvnadfærd via SSH, og du kan også bruge den til at indstille tomgangskravene ud over det, der er tilladt via standard systempræference-tilgang.


Bemærk, at dette ikke rent faktisk starter søvn fra kommandolinjen, men foretager snarere søvnadfærd, som om Mac'en sover overhovedet eller ej, og hvor længe inaktivitetsperioden vil være før computeren begynder at sove.

For at komme i gang skal du starte Terminal fra mappen / Applications / Utilities / folder og bruge en af ​​følgende kommandostreng. Sudo er også påkrævet, så forvent at indtaste en administratoradgangskode for at indstille ændringer i søvnløs adfærd.

Indstil Mac System Sleep Idle Time fra kommandolinjen

Du kan indstille mængden af ​​tomgangstid i minutter, der skal gå, før en Mac går i seng med følgende syntaks. I dette eksempel bruger vi 60 betyder en time inaktivitet, før Macen sover:

sudo systemsetup -setcomputersleep 60

Udskift 60 med et hvilket som helst andet tal i minutter, hvis det ønskes.

Sluk systemstab fra kommandolinjen i OS X

Du kan også helt deaktivere systemets søvn på grund af inaktivitet fra kommandolinjen med samme kommando, og erstatte nummeret med "Aldrig" for at indikere, at Mac aldrig vil sove fra inaktivitet:

sudo systemsetup -setcomputersleep Never

Du kan også bruge "Off" i stedet for "Never", men vær opmærksom på kabinettet, når du bruger terminalkommandoerne.

Tjek nuværende Mac System Sleep Status

Hvis du vil bestemme, hvad det nuværende system søvnadfærd er indstillet til, kan du bruge -getcomputersleep flag:

sudo systemsetup -getcomputersleep

Hvis du ser et nummer, der er rapporteret tilbage, er det nummeret i tomgangstimer for at bestemme, hvornår søvnbegivenheden opstår, hvilket betyder at søvnfunktionen er tændt. Tilsvarende, hvis det du ser rapporteret er "Aldrig", vil Mac'en ikke sove fra inaktivitet.