Hvordan placerer jeg programmet fra en USB i hukommelsen på en Haas?

Haas designede deres CNC (computer numerisk kontrol) maskiner med evnen til at overføre programfiler fra et USB-drev til kontrolenheden. Denne funktion gør det praktisk at flytte filer mellem forskellige maskiner eller kopiere fra en computer.

Trin 1

Kontroller, om programteksten er korrekt formateret. Programmet kan redigeres med enkle teksteditorer såsom Notesblok. Begyndelsen af ​​filen skal have et "%" symbol efterfulgt af et programnummer, der starter med bogstavet "O" efterfulgt af fem tal. For eksempel: O55555. Slutningen af ​​teksten skal markeres med et "%" symbol.

Trin 2

Gem filen på USB-drevet med filtypenavnet ".nc" eller ".txt". En ".txt" udvidelse kan læses af CNC og af enhver anden computer; en ".nc" udvidelse kan kun læses af andre CNC'er.

Trin 3

Indsæt USB-drevet i porten på CNC-maskinen. Tryk på "List Prog" -tasten på kontrolpanelet. Dette viser enhedsadministratoren på skærmen. USB-drevet vises i en række faner over toppen af ​​skærmen. Brug venstre / højre pil på tastaturet til at fremhæve fanen mærket "USB." Tryk på "Skriv / Enter" for at få vist indholdet af USB-drevet.

Trin 4

Brug op / ned-pilene på tastaturet til at fremhæve det program, du vil kopiere. Når det er fremhævet på skærmen, skal du trykke på "Skriv / Enter" for at vælge det. Et flueben vises for at markere filen som valgt. Flere filer kan vælges samtidigt.

Brug pil op på tastaturet til at gå tilbage til fanerne. Fremhæv fanen "Hukommelse" og tryk på "Skriv / Enter". Indholdet af maskinens hukommelse vises. Tryk på "F2" for at kopiere den valgte fil til hukommelsen. Filnavnet vises derefter på listen. Du kan nu aktivere og køre det.