Sådan repareres belægningerne på en bærbar touchpad

Elementer, du har brug for

  • Citrusbaseret rengøringsmiddel

  • Bomuldsklude

  • Fleksibel spartel i plast

  • Selvklæbende vinyl

  • Schweizer kniv

  • Metal straightedge

  • Flydende opvaskemiddel

Den bærbare pc-touchpad gør det muligt for brugere af bærbare computere at eliminere brugen af ​​en mus. Touchpad'en bruger en holdbar belægning til at bekæmpe slitage. Selv de stærkeste belægninger vil dog nedbrydes over tid. Professionelle computerreparatører kan udskifte denne belægning, men omkostningerne vil være betydelige. Brug de samme professionelle teknikker til at reparere en beskadiget touchpad-belægning til en brøkdel af prisen på en professionel reparation.

Tjek touchpadens "Egenskaber" -indstillinger. Hvis pegefeltet ikke fungerer korrekt, kan problemet være i pegefeltets programindstillinger snarere end selve pudens fysiske tilstand. Åbn "Kontrolpanel", som du får adgang til via computerens "Start" -menu. Klik på "Musen" under overskriften "Enheder og printere". knap. Der vises et vindue, der giver adgang til touchpadens indstillinger. Klik på fanen "Enhedsindstillinger". Sørg for, at touchpad'en er aktiveret. Hvis pegefeltet er deaktiveret, skal du klikke på knappen "Aktivér". Gendan alle fabriksindstillinger inden for "Egenskaber". vindue. Luk vinduet.

Sådan repareres belægningerne på en bærbar touchpad

Mæt touchpadens belægning med et citrusbaseret rengøringsmiddel. Påfør rengøringsmidlet rigeligt på en ren bomuldsklud. Arbejd rengøringsmiddel ind i overfladen på pegefeltet, indtil pegefeltets belægning er fuldt mættet. Lad rengøringsmidlet forblive på touchpadens overflade i mindst fem minutter. Dette gør det muligt for rengøringsmidlet at trænge ind i touchpadens overflade og løsne båndet mellem den bærbare computers kabinet og belægningen. Tilsæt yderligere rengøringsmiddel til touchpad'en, hvis det er nødvendigt.

Sådan repareres belægningerne på en bærbar touchpad

Skrab den slidte belægning af ved hjælp af en fleksibel plastikspartel med en 1-tommers klinge. Hold spartelkniven i en vinkel på 10 til 20 grader, og skub klingen væk fra den bærbare computers nøgler for at undgå at beskadige dem. Tilsæt yderligere citrusbaseret rengøringsmiddel for at løsne belægningen, hvis det er nødvendigt.

Forbered touchpad'en til dens nye vinylbelægning. Når den gamle belægning er skrabet af, skal overfladen rengøres for resterende snavs ved hjælp af en ny bomuldsklud let sprayet med citrusbaseret rengøringsmiddel. Efter at have tørret overfladen ned med den let sprøjtede klud, skift til en ren, tør klud. Gnid den rene klud over den berørte overflade for at trække eventuelt resterende snavs op. Lad overfladen tørre i mindst 2 timer.

Monter den nye vinyl touchpad. Skær et rektangel ud af selvklæbende vinyl i samme størrelse som den originale berøringsplade ved hjælp af en lille værktøjskniv og metalrør. Bland 3 teskefulde flydende opvaskemiddel til 16 ounce varmt vand. Brug en ren klud til at påføre en lille mængde sæbevæske på berøringspladens placering. Dette gør det muligt at placere vinylen korrekt, inden den monteres permanent på huset. Skræl papirunderlaget fra vinylen. Placer vinylen på den gamle berøringsplades placering. Brug plastikspartel til at presse luftbobler ud af den monterede vinyl og fastgør den permanent til sagsoverfladen.

Tips

Brug vinyl designet til udvendige bogstaver, fordi det er den mest holdbare, selvklæbende vinyl, der er lavet.

Brug kun citrusbaserede rengøringsmidler. De beskadiger ikke plastik- eller metalhus. Citrusbaserede rengøringsmidler skærer igennem de fleste klæbemidler og gummibaserede belægninger.

Prøv at rengøre touchpad'en inden du udskifter den. Fedt fra menneskelig hud vil skabe et glat lag, der får touchpad'en til at fungere forkert.