Indstil HostName, Computer Name og Bonjour Name Separately i OS X

Du kan angive unike navne for, hvordan dit Macs computernavn vises lokalt, fra fildeling og netværk og endda Bonjour-tjenester ved hjælp af scutil-kommandoen. Dette giver dig mulighed for at få et brugernavn til Terminal og SSH, et andet venligere navn til, hvad der er synligt for andre på lokale netværk, og endnu et navn, der kun er synligt for tjenester som AirDrop. Her er et kort kig på hver og hvordan man indstiller dem fra kommandolinjen.

For at komme i gang skal du starte Terminal fra / Applications / Utilities /. Bemærk, at - er et dobbelt punktum, ikke et enkelt flag.

Indstil ComputerName i OS X med scutil

ComputerName er det såkaldte "brugervenlige" navn til Mac'en, det er det, der vises på selve Mac'en, og hvad der vil være synligt for andre, når de forbinder til det via et lokalt netværk. Dette er også det, der er synligt under panelet Deling præference.

scutil --set ComputerName "MacBook Willy"

Angiv HostName i OS X med scutil

HostName er navnet, der er tildelt computeren som synligt fra kommandolinjen, og det bruges også af lokale og eksterne netværk, når du forbinder via SSH og Remote Login.

scutil --set HostName "centauri"

Indstil LocalHostName i OS X med scutil

LocalHostName er navnidentifikatoren, der bruges af Bonjour og synlig via fildelingstjenester som AirDrop

scutil --set LocalHostName "MacBookPro"

Selvfølgelig er der intet galt med at bruge samme navn for hvert eksempel, hvilket faktisk er OS X's standardadfærd.

At have individuelle indstillinger vil være ubetydelig for de fleste Mac-brugere, men det er altid en god idé at indstille et brugerdefineret computernavn, selvom nybegyndere bliver bedst tjent gennem panelet Deling. Hvis du ønsker at vove sig ud i kommandolinjen, kan det være nyttigt at se den korte video nedenfor, som viser scutil, der ændrer værtsnavnet på en Mac OS X-maskine:

Endelig kan du også kontrollere de aktuelle indstillinger af LocalHostName, HostName og ComputerName ved hjælp af scutil med -get flag som sådan:

scutil --get HostName

I dette eksempel rapporteres værtsnavnet tilbage, og hvis en ikke er angivet, vil det fortælle dig det.